Saltar apartados

Profundament emocionada, Sol Picó rep la màxima distinció de la Universitat d'Alacant

La ballarina i coreògrafa va confessar que “és un premi aconseguit en equip” i va dedicar el Llorer d’Or “a la gent que m’ha ajudat a arribar on estic”

 

LLORER_ORE_SOL_PIQUE1
LLORER_ORE_SOL_PIQUE2
LLORER_ORE_SOL_PIQUE3
LLORER_ORE_SOL_PIQUE4
LLORER_ORE_SOL_PIQUE5
LLORER_ORE_SOL_PIQUE6
LLORER_ORE_SOL_PIQUE7
LLORER_ORE_SOL_PIQUE8
LLORER_ORE_SOL_PIQUE9

 

Alacant. Dimarts, 5 de desembre de 2017

“Parlar de Sol Picó és parlar de força, energia, valentia, sorpresa, enginy”. Amb aquestes paraules iniciava ahir el discurs la coreògrafa i especialista en Didàctica del Teatre, Asun Noales, que va ser l’encarregada de pronunciar la laudatio de la ballarina alcoiana a qui la Universitat d’Alacant reconeixia amb el Llorer d’Or, la màxima distinció honorífica.

Profundament emocionada, Sol Picó va manifestar el seu agraïment a la Universitat d’Alacant “per un premi que m’omple d’orgull”. L’homenatjada ha dedicat el premi “a la gent que m’ha ajudat a arribar on estic”. “Un premi que mai ho és només per a una persona, sinó per al gran equip que tinc al meu costat”, ha dit. “Morirem amb les puntes posades”, va concloure rotunda el seu discurs.

L’acte ha tingut lloc, per primera vegada, al Teatre Principal d’Alacant, en una de les sales més íntimes d’aquest, la sala Núria Espert. Una sala carregada de simbolisme, igual que el Llorer d’Or amb el qual la institució acadèmica alacantina reconeix persones o institucions d’excel·lent prestigi nacional o internacional en el camp de les ciències, de les lletres, de la investigació científica, de la docència, de la creació artística, de l’esport i de la solidaritat. En el cas de Sol Picó, a més de l’inqüestionable aval d’una trajectòria artística jalonada amb alguns dels reconeixements principals tant nacionals com internacionals, s’ha reconegut el vincle que té amb la Universitat d’Alacant i el seu paper com a ambaixadora de les arts escèniques per tot el món. Aquest reconeixement s’uneix a d’altres com el Premi Nacional de Dansa, el Premi Max de les Arts Escèniques o el Premi Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya.

Amb el Llorer d’Or, com ha dit el rector en el seu discurs, “volem recordar a la comunitat universitària i a la ciutadania alacantina, la importància de la seua creativitat en la mescla de llenguatges artístics i el seu continu compromís de vinculació amb la nostra institució i la nostra societat”. Aquest és un premi que els presents han coincidit a assenyalar que “sobrepassa el fet artístic per a entrar en l’acadèmic on sens dubte l’art de Picó evidencia encara més el seu valor”. En aquest sentit, Noales ha volgut deixar constància que “l’art, la dansa, la faràndula, també té molt a aportar a la investigació, el coneixement i l’estudi”. Segons la coreògrafa, Sol Picó aporta des del cos i la dramatúrgia “una forma diferent de veure i sentir el món. Els seus processos tanquen un treball artesà i laboriós que la converteixen en una creadora fascinant i sempre trencadora”. “Una dona que agita el públic. L’estimen o la detesten”, ha dit.

La cerimònia ha tingut també la intervenció del director del Teatre Principal, Francesc Sanguino i de l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, que amb la seua presència han volgut sumar-se a la iniciativa de la UA i mostrar els seus respectes al treball de la ballarina. La secretària general de la Universitat, Esther Algarra Prats ha sigut l’encarregada de llegir l’acord de concessió del Llorer d’Or, aprovat per unanimitat pel Consell de Govern de la UA el passat 26 d’octubre.

 

Enllaços relacionats:

La Universitat lliurarà dilluns el Llorer d’Or a Sol Picó en un acte que tindrà lloc al Teatre Principal d’Alacant

 

Reproducir

 Acte de lliurament del Llorer d'or a Sol Picó

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464