Saltar apartados

Subscrit el conveni que dóna llum verda al campus d'Alcoi de la Universitat d'Alacant

El primer grup arrancarà en 2018-19 amb cinquanta places de Mestre en Educació Infantil

 

CONVENI_CAMPUS_MAGISTERI_ALCOI1 CONVENI_CAMPUS_MAGISTERI_ALCOI2

Imatges de la signatura del conveni

 

Alacant. Dilluns, 04 de desembre de 2017

La Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Alcoi han formalitzat aquest matí el conveni que permetrà la implantació d’una unitat docent de la titulació de grau en Mestre en Educació Infantil. La signatura protocol·lària ha tingut lloc al despatx rectoral, fins al qual s’han desplaçat l’alcalde i el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, Antonio Francés i Manuel Gomicia, respectivament. L’acte, presidit pel rector, Manuel Palomar, ha comptat, a més, amb la presència del vicerector d’Estudis i Formació, Enrique Herrero, el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, el degà de la Facultat d’Educació, José María Esteve, i la subsecretària general, María Dolores Lozano.

Tal com han explicat les dues parts, l’acord pretén millorar l’atenció de la demanda d’aquesta titulació tant al municipi com a les localitats properes de la comarca de l’Alcoià, «zones densament poblades de les quals prové al voltant d’un 16 % de l’alumnat actual de la Facultat d’Educació».

Antonio Pérez ha explicat que segons diverses enquestes realitzades per l’ajuntament sobre les preferències de l’alumnat de batxiller, «aquest grau està entre les titulacions més demanades». Per la seua banda, el rector, Manuel Palomar, ha assegurat que «a falta d’alguns detalls tècnics que estaran llestos entre el gener i el febrer –com la xarxa wi-fi, la senyalització i el mobiliari– la resta de qüestions administratives i burocràtiques ja estan pràcticament ultimades». Una comissió paritària formada per dos membres de cada institució serà l’encarregada de vetlar tant per la implantació com pel desenvolupament de la titulació que, segons totes les previsions, es posarà en marxa per al curs 2018-19 amb un total de cinquanta places. Tal com ha assegurat el degà d’Educació, José María Esteve, «la plantilla docent ja està configurada i es preveu que la major part de la docència s’impartisca en valencià».

El compromís, que s’estableix per als pròxims quatre anys, inclou la cessió per part del consistori de dues sales amb capacitat per a cinquanta estudiants, una sala d’ordinadors i una sala multiusos. La seu física del nou campus d’Alcoi s’instal·larà en l’antic edifici de la Cambra de Comerç. Tant el rector com l’alcalde han mostrat el seu interès per visitar conjuntament les instal·lacions i presentar definitivament un projecte molt demanat en les comarques de l’interior. Encara que no hi ha una data definitiva, tots dos mandataris han estimat que la presentació es podria dur a terme abans de la primavera.

 

 
Reproducir
 
Reproducir
Declaracions d'Antonio Francés sobre Campus d'Alcoi Declaracions de Manuel Palomar sobre Campus d'Alcoi

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464