Saltar apartados

La Reial Acadèmia de la Cultura Valenciana premia la tesi de l'investigador de la UA Alberto Cipollone

La tesi tracta l'aportació a la música de les festes de moros i cristians de Miguel Villar González i ha sigut guardonada amb el Premi a l'Excel·lència de les Tesis Doctorals de Temàtica Valenciana

Alberto_Cipollone

 

Alacant. Dilluns, 11 de desembre de 2017

L'investigador de la UA Alberto Cipollone Fernández ha obtingut el Premi a l'Excel·lència de les Tesis Doctorals de Temàtica Valenciana 2017, per la seua tesi “Miguel Villar González (Sagunto 1913 – Gandía 1996) y su aportación a la música de las fiestas de moros y cristianos”. La tesi ha sigut dirigida pel catedràtic d'Història Contemporània de la UA, José Miguel Santacreu Soler.

Alberto Cipollone, doctorat en Filosofia i Lletres i professor de Didàctica de l’Expressió Musical en la Facultat d'Educació de la UA, arreplegarà el premi dimecres vinent, 13 de desembre, a les 19 hores, al Saló del Consolat del Mar de la Llotja de la Seda a València. 

La tesi premiada estudia l'aportació del compositor Miguel Villar González a la música utilitzada en les festes de Moros i Cristians de l’arc mediterrani espanyol. L’autor fa un estudi bibliogràfic sobre les bandes i la música dels moros i cristians i aporta un marc epistemològic que defineix i delimita aquesta mena de música. L’estudi inclou també un estudi biogràfic del compositor Miguel Villar per a contextualitzar-ne l’obra. Entre les conclusions que aporta la tesi, segons l'autor, es pot afirmar que Villar ha dedicat una vida a la música, amb composicions de diversos estils musicals: la música de moros i cristians en gran manera, la música fallera amb un gruix igual d'important, la música militar, la música processional per a la Setmana Santa i la música lleugera dels anys 50-70. Pel que fa a la música de moros i cristians, part central de la tesi, Villar va contribuir a desenvolupar i estabilitzar l'estil en una època concreta, denominada edat daurada de la música de moros i cristians. A més, amb la seua obra, ha aconseguit desenvolupar la cultura musical de nombroses localitats, augmentant-ne el bé patrimonial. La tesi es pot considerar inèdita tant en les novetats que aporta com pel tema tractat.

 

Tesi completa

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464