Saltar apartados

La Universitat d'Alacant destaca amb vuit publicacions a l'índex h de revistes científiques espanyoles

La classificació es basa en el nombre de cites dels treballs publicats d’acord amb el Google Scholar Mestrics (GSM)

 

Alacant. Dilluns, 18 de desembre de 2017

La Universitat d’Alacant ha aconseguit destacar amb un total de vuit publicacions a la classificació de l’índex h d’acord amb les revistes científiques espanyoles que figuren al Google Scholar Metrics (GSM) i que ofereix una perspectiva de la cobertura i bast de les publicacions científiques presentades per rànquings ordenats en camps científics i disciplines.

Els criteris del GSM per a incloure revistes en aquest índex consisteix a comptar amb cent treballs publicats i com a mínim una cita. En aquesta situació trobem un total de vuit publicacions de la Universitat d’Alacant: Doxa: Cuadernos de Filosofía del Derecho, en el camp del Dret; Revista Mediterránea de Comunicación, en Comunicació; Feminismos, en Sociologia; Journal Human Sport and Exercise, en Ciències de l’Esport; Investigaciones Geográficas, en Geografia; Cultura Cuidados, en el camp de les Ciències de la Salut; Procesamiento del Lenguaje Natural, en Enginyeries i Caplletra, que apareix en dos camps, en el de Filologia Hispànica i Lingüística.

Les cerques bibliogràfiques per tal de dur a terme la classificació del Google Scholar Metrics es van dur a terme entre els mesos d’octubre i novembre del present any i van identificar un total de 699 revistes úniques, 323 de Ciències Socials, 201 d’Art i Humanitats, 134 de Ciències de la Salut i 64 de Ciències naturals i Enginyeries.

El sistema que empra GSM per a indexar les publicacions, l’índex h, és un sistema proposat per Jorge Hirstch, de la Universitat de Califòrnia, per a mesurar la qualitat professional dels científics en funció de la quantitat de cites rebudes pels seus articles. L’índex h el determinen el nombre de treballs amb almenys alguna cita cadascú.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464