Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i el CRE ONCE organitzen el II Campus Científic nacional de Geologia per a estudiants cecs

Del 3 al 5 de febrer, tallers de sismologia, paleontologia o mineralogia els acostaran d’una forma accessible aquestes especialitats

 

Cartell_Campus_Cientifico1Alacant. Dimecres, 1 de febrer de 2017

Una desena d’estudiants cecs i amb discapacitat visual de tota Espanya participaran del 3 al 5 de febrer en el II Campus Científic nacional de Geologia accessible organitzat per l’ONCE en col·laboració amb el Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la Universitat d’Alacant.

Amb l’objectiu d’oferir una formació integral, els participants combinaran pràctiques en el medi natural, en aquest cas al cap de l’Horta i la platja de Sant Joan, amb pràctiques en els laboratoris de la Universitat d’Alacant, amb la finalitat de conèixer tècniques i mitjans propis de l’àrea de Geologia.

En concret, el divendres 3 de febrer des de les 10:00 hores, els estudiants coneixeran l’evolució geològica de la costa alacantina i els elements que hi ha a la zona com falles, diàclasis, estrats i fòssils. De vesprada, a les 16:00 hores en el Centre de Recursos Educatius (CRE) de l’ONCE d’Alacant, tindrà lloc la conferencia “Catástrofes naturales o desastres anunciados” de la mà del professor de la UA, Pedro Alfaro, i diversos tallers relacionats amb terratrèmols, erosió d’aigua i vent i fòssils.

Serà el dissabte 4 des de les 9:00 hores quan comencen les activitats experimentals en els laboratoris de la Facultat de Ciències de la UA relacionats amb icnites (petjades), sismologia, micropaleontologia, hidrogeologia i mineralogia i roques. En els diferents tallers, s’hi simularan moviments sísmics, s’hi reconeixeran fòssils mitjançant extracció i observació de models en 3D, i s’hi estudiarà l’aqüífer que proveeix de forma sostenible el reg dels jardins del Campus de Sant Vicent del Raspeig, entre d’altres aspectes.

Finalment, el matí del diumenge 5 de febrer, el director del CRE d’Alacant, Germán Moya, i el director del Departament de Ciències de la Terra i Medi Ambient, José Miguel Andreu Rodes, clausuraran aquesta segona edició del Campus Científic.

En aquest Campus participa alumnat de quart de Secundària i de Batxillerat d’Andalusia, Aragó, País Basc, Castella-la Manxa, Catalunya, Comunitat de Madrid o Comunitat Valenciana. Els tallers seran dirigits pels especialistes de Ciències Experimentals d’ONCE en col·laboració amb professionals del Departament de Ciències de la Terra i Medi Ambient la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464