Saltar apartados

La dissenyadora islandesa Steinunn Sguroardóttir, la VII Competició de Robòtica i el Seminari sobre ciència i pseudociències, en el Mes Cultural de l'EPS

El Projecte ERASMUS+EUROBOTIQUE és la segona competició i convida estudiants de França i Itàlia

La dissenyadora de moda Steinunn Sguroardóttir ensenyarà a treballar la llana amb els dits

 

Cartell_CienciaPensamientoCritico
Cartell_ConcursoRobotUA2
Steinunn_Rythim2012

Imatges: Cartells de la Competició Eurobotique i del Seminari sobre pseudociencias.

Dels treballs de la islandesa Steinunn Sguroardóttir, cedides per ella.

 

Alacant. 17 de febrer de 2017

La quarta setmana del Mes Cultural de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant compta amb la VII Competició Robòtica, la Competició Robòtica Projecte Erasmus+Eurobotique, el taller “Teixint espais” i la conferència de la dissenyadora islandesa Steinunn Sguroardóttir, i el Seminari sobre gurus, xerraires, ciència i pensament crític, entre moltes altres activitats que estan programades dins dels workshops, conferències, cursos i competicions. Es dóna la circumstància de ser la quarta de cinc setmanes de programació, una novetat particular enguany.

Steinunn2014

"Teixint espais” és el nom del taller que impartirà la disenyadora de moda islandesa Steinunn Sguroardóttir els dies 21, 22 i 23 de febrer, a la sala ECISA de l’edifici de l’EPS IV. La dissenyadora treballa la llana i teixeix amb les mans. Des de les 10:30 hores i sense hora de tancament, Steinunn ensenyarà a teixir llana amb els dits. L’objectiu final és construir espais, similar als cucs de seda. Està dirigit a alumnat d’Arquitectura, però obert a qualsevol persona interessada. A més, Steinunn Sguroardóttir impartirà la conferència "Teixint espais” a les 16:30 hores a la sala d’actes I com a tancament del taller.

Aquest taller és part de la sèrie de tallers “Construccions immediates” que ja van portar a Prada Poole, amb “Pneumatic Serendipity/Aire” l’any 2014; el 2015, Manuel Báez, amb “Arquitecturas de Luz/Palillos”; i a Santiago Pérez, amb “El sonido de la arquitectura/Textil” el 2016.

Sguroardóttir és dissenyadora de moda i ha sigut el braç dret de Calvin Klein, amb qui va començar a treballar el 1989 i va deixar la companyia el 1995, i va començar a treballar com a directora i dissenyadora sènior per a Gucci Group, on va estar fins a l’any 2000; en aquesta data es va convertir en directora creativa de La Perla Ready to Wear. Steinunn va cercar molta de la seua inspiració del seu país natal, Islàndia, i la seua naturalesa. Va començar a experimentar amb teles i seda per a traure-hi la textura que li recordava la neu acabada de caure. Steinunn també va començar a jugar amb la pell dels peixos en els seus dissenys que en aquest moment era inaudit.

La Competició Robòtica Projecte ERASMUS+EUROBOTIQUE està prevista per al dimecres 22, des de les 9:00 i fins a les 14:00 hores, a la sala d’actes IV. És una activitat inclosa en el projecte EUROBOTIQUE, en el qual participa l’EPS des del passat mes de setembre del 2015 i que té una durada de dos anys, a fi de fomentar l’aprenentatge col·laboratiu europeu per a l’adquisició de competències mitjançant robots. La finalitat és acostar el món de la robòtica a les noves generacions i incentivar la participació d’alumnes en estudis tecnològics. Col·labora l’Institut d’Ensenyament Secundari de Torrellano (Espanya), el Lycée Ozenne de Tolosa de Llenguadoc (França) i l’IIS CASELLI de Siena (Itàlia).

En la Competició del dimecres 22 participaran estudiants de l’IES de Torrellano, el Lycée Ozenne de Tolosa de Llenguadoc (França), l’IIS CASELLI de Siena (Itàlia) i la UA. Aquests són els mateixos que integren el projecte, que està cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea i té, a més de la UA, l’IES de Torrellano com a centre coordinador, el Lycée Ozenne de Tolosa de Llenguadoc (França) i IIS CASELLI de Siena (Itàlia). Es tracta de tres socis vinculats al sector de la robòtica ja que, en el cas de Tolosa de Llenguadoc, és el major centre europeu de la tecnologia aeronàutica i seu d’AIRBUS Defense & Space o el Centre National d’Études Spatiales.

La VII Competició Robòtica tindrà lloc el dijous 23 de febrer, a la sala de graus de la Politècnica 1. Té com a objectiu estimular tant l’alumnat d’enginyeries informàtiques com d’altres. En la convocatòria poden participar fins a 16 equips, prèvia inscripció a través del formulari disponible. Les proves de la competició, que començarà a les 9:00 hores, es faran segons l’horari orientatiu que suposa de 10:00 a 11:00 hores, 1a fase amb Robotracker; d’11:30 a 12:30 hores, 2a fase amb Sumo; i la tercera fase, de 13:00 a 14:00, amb els Velocistes.

Sis edicions han passat ja des que el professor de Robòtica i Sistemes Sensorials de la UA, Santiago Puente organitzarà la primera Competició de Robòtica. Per aquesta ha anat passant un bon nombre d’alumnes de l’EPS, participant i mostrant els seus robots.

Un divulgador científic i un monologuista científic junts en el “Seminari sobre gurús, charlanes, ciència i pensament crític”, que tindrà lloc el divendres 24 a les 11:30 hores a la sala d’actes I. El seminari està enfocat a explicar, d’una manera entretinguda, la facilitat amb lquè poden enganyar els xerraires que prometen solucions màgiques contra les malalties i com, utilitzant la ciència i el pensament crític, és possible defensar-se d’aquestes estafes en les quals estan en joc els diners i la salut.

“Los problemas sociales de las pseudociencias”, a les 11:30 hores, serà impartida per José Manuel Gómez, doctor en Intel·ligència Artificial i Reconeixement de Formes per la Universitat Politècnica de València; membre molt actiu d’associacions de ciència i pensament crític ARP Societat per l’Avanç del Pensament Crític i vocal de l’Associació per a Protegir el Malalt de Teràpies Pseudocientífiques (APETP).

“Entendiendo y desmontando las pseudociencias”, a partir de les 12:00 hores, de la mà de Daniel Orts, llicenciat en Medicina per la Universitat Miguel Hernández, divulgador Científic en Youtube; subcampió en el Concurso Nacional de Monólogos Científicos Famelab 2016 i membre de l’Associació per a Protegir el Malalt de Teràpies Pseudocientífiques.

Les ponències es poden veure per videostreaming.


Notícies relacionades:

El futur és dels robots i s’ensenya en la Universitat d’Alacant

Dues Jornades, d’Enginyeria Robòtica i de Fabricació Digital i el Dia de la Ràdio en el Mes Cultural de l’EPS

La Setmana de les Telecomunicacions arriba al campus de la Universitat d’Alacant

Generar graus dobles i consolidar la Ràdio EPS com Radie UA, novetats destacades en la inauguració del Mes Cultural de l’EPS

Projectes arquitectònics, "Tres tallers bojos", una conferència comestible i jocs ABP passen per la Universitat d’Alacant

Thomas Thwaites, el "home cabra", comença demà els "Tres tallers bojos" en el Mes Cultural de l’EPS

El dilluns comencen trenta intensos dies en el Mes Cultural de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464