Saltar apartados

La UA s'uneix a la lluita contra l'homofòbia en l'esport

La taula redona “Contra les regles. Diversitat sexual en l’esport” i l’exposició "Diversitat sexual i esport" formen el programa de commemoració del Dia Internacional contra l’Homofòbia en l’Esport a la UA

 

Homofòbia_deporteAlacant. Dimarts, 14 de febrer de 2017

El Vicerectorat de Responsabilitat Social, Igualtat i Inclusió i el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant, a través de la Unitat d’Atenció a la Diversitat, han dissenyat un programa d’activitats per a commemorar el Dia Internacional contra l’Homofòbia en l’Esport, que tindrà lloc el pròxim dia 19 de febrer.

Amb aquest motiu, i en la ferma aposta que fa per la Igualtat i la Diversitat, la UA ha programat la taula redona “Contra les regles. Diversitat sexual en l’esport”, que tindrà lloc el pròxim dijous 16 de febrer a les 11:00 hores a la sala d’actes de l’Edifici Germà Bernàcer del Campus. La taula redona tindrà les intervencions de Matilde Fontecha, professora de la Universitat del País Basc experta en Esports i Igualtat; Toño Abad, del col·lectiu Diversitat-FELGTB; i Gabi Sánchez, dels seguidors "Kalinord" Lucentum.

El dilluns 20 de febrer a les 12.00 hores s’inaugurarà la segona de les activitats programades, l’exposició "Diversitat sexual i esport" a l’entrada del Pavelló d’Esports UA (Plaça Olímpica). Aquesta exposició és una iniciativa que pretén mostrar la situació actual de la diversitat afectiu sexual i de gènere en l’esport, a través d’imatges que han sigut cedides pels equips de futbol FC Barcelona; SCD Eibar o el Cadis CF, i d’equips d’altres disciplines esportives com el Lucentum (Bàsquet), Madrid Titanes (Rugbi), Halegatos (Natació) o FELGTB (Lliga Arcoíris,) entre d’altres.

La mostra serà itinerant, recorrerà diferents llocs del Campus, i estarà disponible per a centres educatius, ajuntaments i institucions que vulguen sol·licitar-la. L’exposició té la col·laboració de la Conselleria de Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, la Càtedra Pedro Ferrándiz d’Esports de la UA, la Federació Arcoiris i l’Associació Esportiva Ibèrica.

 

Dia Internacional contra l’Homofòbia en l’Esport

El jugador anglès de pares nigerians Justin Fashanu es va llevar la vida el 2 de maig de 1998, sumit en una profunda depressió provocada pel calvari a què va ser sotmès per diversos mitjans esportius després d’anunciar públicament la seua condició homosexual, en plena carrera com a jugador actiu. Després de la seua mort, diverses persones i col·lectius es van solidaritzar amb la seua causa i van voler honrar la memòria d’aquest impulsant la celebració del Dia Internacional contra l’Homofòbia en l’Esport el 19 de febrer, dia del seu aniversari.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464