Saltar apartados

Els rectors de la CRUPV creen a Benissa la Xarxa de Programes Universitaris per a Majors

Es tracta del primer acte després del canvi de presidència que ara ocupa Manuel Palomar, de la UA

 

CRUPV1
CRUPV2
CRUPV3
CRUPV4

Benissa. Dimecres, 22 de febrer de 2017

Les cinc universitats públiques valencianes han constituït aquest dimecres a Benissa la Xarxa de Programes Universitaris per a Majors de les Universitats Públiques Valencianes, una aposta estratègica subscrita pels cinc rectors valencians el dia que Manuel Palomar, de la Universitat d’Alacant, ha assumit la presidència de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV). L'acte, celebrat a la seu de la UA a Benissa, ha comptat amb la presència dels cinc rectors: Esteban Morcillo, Francisco José Mora, Vicent Climent i Jesús Pastor.

Durant l'acte, el president que abandona el càrrec, Esteban Morcillo, ha destacat el sentiment de cohesió i pertinença del sistema universitari públic valencià, del qual ha dit, «és, a més, un orgull per a la nostra ciutadania i, ben segur, per a la nostra conselleria, ací representada per la directora general d’Universitats, Josefina Bueno, a qui ha agraït la presència en l'acte de relleu de la presidència.

Per la seua part, el nou coordinador, Manuel Palomar, ha insistit que un dels temes que més «preocupa i ocuparà durant els propers mesos és el finançament just i suficient, i ha anunciat que els pròxims dies se celebraran diverses reunions a diferents nivells per tal d'analitzar la situació». A més, ha explicat que la coordinació obeeix a un torn consensuat entre les universitats, de manera que la vicepresidència correspon a la Universitat Politècnica de València, que ocuparà la presidència el 2018, i la secretaria, a la Universitat Jaume I de Castelló, a qui li correspondrà el 2019.

 

Per una ciutadania activa

La creació de la Xarxa Universitària de Programes per a Majors respon a la necessitat de promoure una ciutadania activa preparada per a mantenir una societat intergeneracional. Tal com ha explicat Manuel Palomar, «és un compromís que les universitats públiques valencianes hem fet nostre ja fa temps i que ara duem un pas més enllà amb la constitució d’aquesta xarxa de treball per afrontar i assolir els reptes que la població de persones grans al nostre territori ens plantegen». El nou president de torn de la CRUPV ha destacat que es tracta de fomentar i visibilitzar «la seua participació activa en la societat, en l’àmbit familiar, en l’aprenentatge al llarg de la vida, voluntariat o en l’expressió cultural i l’esport».

Les universitats públiques valencianes, que estan integrades en l’Associació Espanyola de Programes Universitaris per a Majors (AEPUM), han fet el pas de crear la xarxa valenciana amb l’objectiu de potenciar la universitat com un entorn que promou la formació de les persones grans en la societat, amb noves estructures educatives, formatives i culturals; establir canals de col·laboració i d’intercanvi; propiciar la investigació en programes formatius per a un envelliment actiu; afavorir l’intercanvi de bones pràctiques i experiències; promoure el treball conjunt entre les universitats i entitats; consensuar línies estratègiques; possibilitar projectes comuns; aconseguir finançament; fer visible a la comunitat educativa el sentit de la formació al llarg de la vida; i potenciar la participació en programes internacionals, entre d’altres.

A l’acte, a més dels cinc rectors de les universitats públiques valencianes, també hi han assistit els responsables dels programes de majors de les diferents universitats, igual que els vicerectors amb responsabilitats en aquesta matèria, la directora general d’Universitats, Josefina Bueno, i l’alcalde de Benissa, Abel Cardona.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464