Saltar apartados

Les excavacions de Projecte Domus a l'Alcúdia ja han començat amb especialistes, arqueòlegs i alumnat de màster

Les excavacions de Projecte Domus a l’Alcúdia ja han començat amb especialistes, arqueòlegs i alumnat de màster

El projecte de recerca i excavació és, alhora, laboratori docent d'iniciació a la recerca arqueològica

 

Alacant. 20 de febrer de 2017

La setmana passada començaven els treballs d'excavació arqueològica en el sector 4F de l’Alcúdia, en el marc del projecte Domus-l’Alcúdia. Viure a Ilici, treballs als quals se sumaven, també, les tasques d'alçament gràfic amb escàner làser coordinades per Miguel Louis Cereceda i Yolanda Spairani; un procés que continuarà al llarg de tota la campanya per a obtenir la geometria real de l'excavació i les estructures trobades. 

L'àrea d'excavació comprèn la zona septentrional de l'àrea existent entre les domus romanes 3F i 5, sobre la base dels resultats de la prospecció geofísica realitzada pel Grup d'Enginyeria i Risc Sísmic (GIRS) de la UA, prospecció coordinada per José J. Giner i Pedro J. Jauregui.

El projecte està inclòs dins del Programa Propi per al Foment de l’R+D+I a la Universitat d'Alacant 2016, del Vicerectorat d’Investigació i Transferència del Coneixement de la Universitat d'Alacant i gestionat des de l'Institut d'Arqueologia i patrimoni històric de la UA-INAPH. Aquesta excavació, dirigida per Sonia Gutiérrez, Jesús Moratalla i Julia Sarabia, compta, a més, amb la incorporació de Víctor Cañavate i Ana Charquero en l'equip científic, i, com a personal col·laborador junior, s'hi ha sumat un nombrós grup d'alumnes del màster d'Arqueologia i del grau d'Història de la UA. D'aquesta manera , Projecte Domus es converteix en un laboratori docent d'iniciació a la recerca arqueològica. Els estudiants participen en totes les tasques pròpies del treball de camp, com són l'excavació, dibuix i topografia, llavat i catalogació de materials.

El projecte Domus-l’Alcúdia aposta per impulsar i visibilitzar l’Alcúdia com a centre de recerca i laboratori docent a la Comunitat Valenciana i en la comunitat científica nacional i internacional i es concep com un projecte obert a la societat i a la comunitat universitària, que puga ser seguit de manera dinàmica i participativa.

Totes les notícies i novetats relatives al Projecte Domus es poden llegir en Projecte Domus-l’Alcúdia. Viure a Ilici. La web ofereix, a més, enllaç a xarxes socials, i naix en el marc del programa de difusió Domus de portes obertes, amb el qual l'equip mostra els seus avanços en directe als visitants que acudeixen al jaciment, especialment als escolars.

 

Més informació:

Web Projecte Domus

Facebook

 

Notícies Relacionades:

La Universitat d'Alacant ha començat Projecte Domus, el projecte d'excavació arqueològica en el sector F4 de l’Alcúdia

La Universitat d'Alacant s'erigeix en primera mecenes del Projecte de Recerca Arqueològica a l’Alcúdia

Primera reunió a l’Alcúdia de presentació i posada en comú dels quatre projectes de recerca arqueològica finançats per la Universitat d'Alacant

El Museu Arqueològic Nacional acull la jornada 20 Anys de la Fundació Universitària L’Alcúdia de Recerca Arqueològica"

 

Projecte_domusUA2
Projecte_domusUA4
Projecte_domusUA3
Projecte_domusUA1

Imatges cedides per l'INAPH:

1.- Domus de portes obertes: ensenyant les excavacions a escolars de visita a L'Alcudia

2.- Començament de les excavacions

3.-Alçament gràfic amb escàner làser

4.- Part de l'equip del Projecte Domus-L'Alcudia

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464