Saltar apartados

Perquè la geologia és més que "allò de les pedres", estudiants de la UA presenten el cicle graGEAs: «Geologia en petites dosis»

Arranca dimarts pròxim, 28 de febrer, amb l'investigador de l'Institut de Geociències, Jesús Martínez Frías, i el divulgador científic Nahum Méndez Chazarra, per a parlar sobre geologia planetària

 

Reproducir

GraGEAs és un cicle de conferències que tindrà lloc entre els dies 28 de febrer i 21 de març a la Universitat d'Alacant,
i naix de part dels estudiants de Geologia de la Universitat d'Alacant

 

Alacant. Divendres, 24 de febrer de 2017

La geologia com mai l'han explicada. Així es presenta la primera edició de graGEAs: «Geologia en petites dosis», organitzada per un grup d'estudiants de quart curs del grau en Geologia de la Universitat d'Alacant fascinats per la ciència.

Astronomia, energies, astrobiologia, paleontologia, dinosaures, recursos energètics, terratrèmols o història del Mediterrani són alguns dels temes que abordaran reconeguts experts durant aquest cicle de conferències curtes que tindran lloc els dimarts, entre el 28 de febrer i 21 de març de 2017, a la Universitat d'Alacant.

A més de complementar els coneixements adquirits en el grau en Geologia amb la col·laboració de professionals de dins i fora de la Universitat, graGEAs té com a objectiu promoure la passió per la ciència d'una manera atractiva i involucrant un gran nombre de disciplines que servisquen de nexe entre la geologia i qualsevol altre àmbit del coneixement.

Obert a tota la societat, el cicle arranca dimarts vinent, 28 de febrer, a les 10 hores a la sala de graus Ramón Martín Mateo de la Facultat de Dret de la mà de part de l'equip d'estudiants organitzadors; el degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras, el coordinador acadèmic del grau en Geologia, José Francisco Baeza, i Ignacio Fierro, de l'empresa GeaLand Patrimoni.

Després de la inauguració, l'investigador científic de l'Institut de Geociències, IGEO (CSIC-UCM), Jesús Martínez Frías, oferirà la seua «dosi» sobre «Marte: Geología planetaria y busqueda de vida». A continuació, el divulgador Nahum Méndez Chazarra impartirà la ponència « La Geología planetaria como instrumento para responder a los grandes interrogantes del ser humano».

Ponents

Jesús Martínez Frías, a més d'investigador científic de l'Institut de Geociències, IGEO (CSIC-UCM), és fundador i director de la Xarxa Espanyola de Planetologia i Astrobiologia (REDESPA). President de la International Association of Geoethics (IAGETH), és membre de diferents comissions de la Unió Astronòmica Internacional (IAU), i dels equips de ciència de les missions NASA-MSL (rover Curiosity), ESA-ExoMars i NASA-Mars 2020.

Per la seua banda, el divulgador científic Nahum Méndez Chazarra és llicenciat en Geologia per la Universitat de Granada, col·laborador en el projecte Mars Reconnaisance Orbiter de la NASA, i autor en Naukas, la major plataforma en línia de divulgació científica en espanyol.

Organitzat per la Facultat de Ciències, el Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la UA, la Delegació d'Estudiants de Ciències, la I edició de graGEAs: «Geologia en petites dosis» té el patrocini de l'empresa GeaLand Patrimonio.


Més informació

Programa complet

Web oficial www.grageos.com  Facebook https://www.facebook.com/grageas2017/

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464