Saltar apartados

L'EBT de la Universitat d'Alacant Glen Biotech aconsegueix combatre al morrut roig amb una efectivitat del 99%

 

picudoAlacant. Divendres, 10 de febrer de 2017

Glen Biotech i l’Ajuntament d’Elx van presentar, recentment, els resultats del tractament biològic fet durant 2016 contra el morrut roig en 1.600 palmeres de l’anomenat Palmerar històric, reconegut per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat. El 99,39% de les palmeres tractades amb el fong Beauveria bassiana 203 –comercialitzat amb el nom de Phoemyc– no han patit cap atac.

Les palmeres tractades corresponen als horts de Bèrnia, la Cuerna, Creu Roja, del Gat i Parc Municipal. Aquest últim passa per ser un dels principals atractius turístics de la ciutat. En conjunt, s’han emprat 4.200 quilos d’un producte biològic i no tòxic.

El tractament a l’hort de Bèrnia ha suposat la continuació de les actuacions fetes en campanyes anteriors per a testejar l’efectivitat del fong en el camp. La gerent de Glen Biotech, Berenice Güerri, va destacar dels resultats obtinguts en aquesta parcel·la “que cap de les palmeres que s’ha deixat sense tractar, i que estaven envoltades d’exemplars polvoritzats amb Phoemyc, ha sigut atacada”.

En la seua opinió, aquesta dada hauria de tenir-se en compte per a la planificació dels tractaments contra el morrut roig en grans palmerars, com el d’Elx, on, per raons econòmiques, resulta inviable aplicar qualsevol solució a tots els exemplars. “En comptes de tractar 100.000 palmeres podríem tractar només els focus de morrut roig”, va comentar.

El regidor de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Elx, Antonio García va destacar, per la seua banda, els resultats a l’hort del Gat on es va descobrir el major focus de morrut roig en el Palmerar històric. “Tots els exemplars de dos de les seues tres parcel·les es van arrancar en el seu moment quan es va detectar una afecció del 20%. Només es va mantenir una tercera amb valors una mica inferiors. Aquesta parcel·la estava en el pitjor lloc possible i ara tenim una infecció del 2%”, va apuntar.

García va comentar que l’Ajuntament d’Elx continuarà durant aquest any 2017 amb el tractament de Beauveria bassiana en els horts esmentats i va anunciar que s’ampliarà a d’altres que es troben pròxims a col·legis i hospitals i que resulten difícils de tractar amb productes químics per la proximitat de l’ésser humà. “Atesa la incidència de la plaga, cal seguir parlant de lluita integrada i d’utilitzar tots els recursos que tenim a la nostra disposició, però cada vegada veiem més factible que la lluita biològica tinga més presència en detriment de la química”, va afegir el regidor il·licità.

 

Notícia relacionada:

La Universitat d’Alacant experimentarà en el Palmerar d’Elx el seu tractament contra el morrut roig

 

Nota_premsa_picudo

El regidor de Parcs i Jardins d’Elx, Antonio García, amb la gerent de Glen Biotech, Berenice Güerri, durant la presentació dels resultats

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464