Saltar apartados

La Universitat d'Alacant obre un Centre d'Estudis Catalans a la Universitat de Califòrnia a Santa Barbara

El conveni ha estat ratificat per ambdues universitats i respon a l’interés de la institució americana per enfortir la seua vinculació docent i investigadora en matèria d’estudis catalans en tota l’amplitud de la seua expressió lingüística, literària i cultural

 

Centre_Estudis_Catalans1
Centre_Estudis_Catalans2
Centre_Estudis_Catalans3

 

Alacant. Dimarts, 7 de febrer de 2017

La Universitat d’Alacant i la Universitat de Califòrnia, Santa Barbara (UCSB), han escenificat aquest dimarts l’acord de col·laboració al que han arribat amb la signatura d’un conveni per a la creació d’un Centre d’Estudis Catalans a la costa oest dels Estats Units.

El professor Antonio Cortijo, del Departament d’Espanyol i Portuguès de la UCSB, que n’assumirà la presidència del centre i el professor Vicent Martines, vicepresident del centre i professor de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, han presentat l’acord a la vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement, Amparo Navarro, i a Enrique Herrero, vicerector d’Estudis i Formació. Un conveni que en paraules d’aquest últim, “suposa una porta d’entrada a la col·laboració entre la Universitat d’Alacant i la Universitat de Califòrnia en molts àmbits i que comença amb un projecte que veiem amb molt d’interés perquè permet l’intercanvi d’investigadors en les dues direccions, així com en la realització de doctorats conjunts i la possibilitat de fer titulacions conjuntes”.

Per la seua banda, el president del Centre d’Estudis Catalans a la Universitat de Califòrnia, ha explicat que “a nosaltres ens interessa enormement establir un acord acadèmic d’alt nivell i crec que amb la Universitat d’Alacant estem en molt bones mans, a més, entenc que aquest acord suposa encetar a mitjà i llarg termini més acords de col·laboració que involucren tant estudiants de doctorat com de postgrau i professorat, tant en el món de les humanitats com de les ciències”.

La creació d’aquest centre suposarà en la pràctica l’establiment d’estudis de català el pròxim curs a la universitat nord-americana a càrrec de professors de la Universitat d’Alacant que s’hi desplaçaran gràcies a les beques anuals de la Generalitat Valenciana gestionades a través de l’Institut Superior d’Investigació Cooperativa de la UA (ISIC-IVITRA).

El Center for Catalans Estudies és el resultat de l’interès de la UCSB per reforçar el seu compromís amb la docència i investigació en Estudis Catalans en tota l’amplitud de la seua expressió lingüística, literària i cultural i un reconeixement a la posició puntera que l’Institut ISIC-IVITRA i el PrometeoII/2014/018 d'excel·lència adscrits a la Universitat d’Alacant ocupen en aquesta àrea de coneixement.

La creació d’aquest centre a la Universitat de Califòrnia, Santa Barbara, té com a objectiu la promoció d’una perspectiva inclusiva de les relacions mediterrànies i transatlàntiques del món català amb Europa i Amèrica, contribuint, d’aquesta manera, al reforçament d’altres equips d’investigació de la UCSB que es dediquen als Estudis Mediterranis, de la religió, Europeus o Literatura Comparada i contribuirà a augmentar les competències de la secció de Lingüística del Departament d’Espanyol i Portuguès.

Durant la trobada aquest dimarts a al Universitat d’Alacant, s’ha posat de manifest la intenció d’aprofundir en les relaciones entre les dues universitats a través de diferents acords de col·laboració que es poden establir en un futur.

 

 
Reproducir
 
Reproducir
Declaracions de Antonio Cortijo Declaracions de Enrique Herrero

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464