Saltar apartados

El director, guionista i productor de cinema Mariano Barroso inaugura les II Jornades Professionals del Cinema Espanyol de la Universitat d'Alacant

Les jornades comptaran també, en les sessions següents, amb les intervencions del productor de pel·lícules i sèries com Planta cuarta i Velvet, Carlos Dorremochea, i de l'enginyer de so Marc Orts, responsable d'Un monstruo viene a verme o Lo impossible


Jornades_professionals_cinemaAlacant. Dimarts, 17 de gener de 2017

Comencen les II Jornades Professionals del Cinema Espanyol de la Universitat d'Alacant amb una xarrada sobre direcció i guió, a càrrec del reconegut director, guionista i productor de cinema Mariano Barroso. La jornada inaugural tindrà lloc dijous pròxim, 19 de gener, a les 20.15 hores a la Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4).

Amb direcció del professor John Sanderson i després del gran èxit de participació en la primera edició, les II Jornades Professionals del Cinema Espanyol inclouen sis sessions amb xarrades i projeccions, del 19 de gener al 3 de març de 2017. Després de la jornada inaugural del pròxim dijous amb Mariano Barroso, el divendres 20 es projectarà la seua pel·lícula Los lobos de Washington. La cita següent, el 16 de febrer, estarà protagonitzada pel productor Carlos Dorremochea (Planta cuarta, Velvet, Gran Hotel), que parlarà sobre el disseny de la producció. El divendres 17 de febrer es projectarà la pel·lícula Planta cuarta.

«L'enginyeria de so» serà el tema central de la tercera proposta, amb l'enginyer de so Marc Orts, que parlarà del seu treball en cèlebres pel·lícules com Un monstruo viene a verme o Lo impossible.

Les II Jornades conclouran amb la projecció de la pel·lícula Regresión.

 

MARIANO BARROSO

Va nàixer el 26 de desembre de 1959 a Sant Just Desvern (Baix Llobregat). Mariano Barroso va estudiar, a més de direcció i interpretació teatral en el Teatre Espanyol de Madrid i en el Laboratori William Layton, cinematografia a Sundance i a l'American Film Institute. Després de passar pel món del teatre, rodar diversos curts als Estats Units i gravar alguns treballs a Mèxic, com la comèdia Es que Inclán està loco (1990) o el drama criminal Lucrecia (1991), codirigit amb Bosco Arochi, Barroso inicia la seua filmografia «oficial» amb Mi hermano del alma (1994), thriller amb triangle amorós format per Juanjo Pigcorbé, Lydia Bosch i Carlos Hipólito que li va valdre el premi Goya al millor director novell.

A aquest títol el van seguir altres protagonitzats per Javier Bardem com Éxtasis (1996) i Los lobos de Washington (1999), pel·lícula que va valdre una nominació al Goya a Eduard Fernández com a millor actor revelació. Més tard, Barroso va rodar el curt Mi abuelo es un animal (2000), amb Héctor Alterio com a protagonista, i Kasbah (2000), drama protagonitzat per Ernesto Alterio i Natalia Verbeke. Posteriorment, va estrenar el telefilm En el tiempo de la mariposas (2001), coproducció entre els Estats Units i Mèxic amb el protagonisme de Salma Hayek i Marc Anthony, i va participar en el rodatge d’Hay motivo (2004). Altres de les seues creacions són Hormigas en la boca (2005), un thriller protagonitzat per Ariadna Gil i Eduard Fernández que adaptava una novel·la del seu germà Miguel Barroso. En la intriga eròtica Lo mejor de Eva (2011) vinculava una jutgessa interpretada per Leonor Watling amb un testimoni encarnat per Miguel Ángel Silvestre. Barroso va guanyar un Goya al millor guió adaptat per Todas las mujeres (2013).

 

Calendari

 Dijous 19 de gener de 2017

DIRECCIÓ I GUIÓ. Mariano Barroso (Éxtasis, Los lobos de Washington...).

 Divendres 20 de gener de 2017

Projecció de la pel·lícula Los lobos de Washington.

 Dijous 16 de febrer de 2017

DISSENY DE PRODUCCIÓ. Carlos Dorremochea (Planta cuarta, Velvet, Gran Hotel...).

 Divendres 17 de febrer de 2017

Projecció de la pel·lícula Planta cuarta.

 Dijous 2 de març de 2017

ENGINYERIA DE SO. Marc Orts (Un monstruo viene a verme, Lo impossible...).

 Divendres 3 de març de 2017

Projecció de la pel·lícula Regresión.

 

Horari

Les sessions tindran lloc a les 20.15 h. 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464