Saltar apartados

El Sender de la Muntanya d'Alacant de la UA inicia el seu recorregut cap al GR

Una trentena de clubs d’excursionisme i muntanya participaran dilluns en una reunió per a definir el recorregut de més de sis-cents quilòmetres que transitarà per les comarques alacantines

Sender_muntanya

 

Alacant. Divendres, 20 de gener de 2017

Una trentena d’associacions d’excursionisme i de muntanya d’Alacant es trobaran dilluns a partir de les 18.30 hores a la sala d’actes de l’edifici Germà Bernàcer de la Universitat d’Alacant per a participar en el projecte de creació d’un Sender de la Muntanya d’Alacant que impulsa la UA.

L’objectiu de la iniciativa és desenvolupar un sender de gran recorregut (GR) amb començament i final al campus de Sant Vicent de la Universitat d’Alacant que faça un recorregut per diferents comarques al llarg d’uns sis-cents quilòmetres i unes quaranta etapes.

A hores d’ara, el projecte està en fase de redacció i el recorregut es troba obert a diferents propostes que al llarg de les pròximes setmanes podran fer les diferents associacions i agents implicats en l’organització del sender. Una vegada conclosa aquesta fase, el sender haurà de ser homologat com a Sender de Gran Recorregut (GR) per la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME).

La creació d’aquest Sender de Gran Recorregut de la Muntanya d’Alacant és un projecte col·lectiu que vol implicar el major nombre possible d’agents possible amb l’objectiu de garantir-ne la viabilitat a llarg termini.

Amb la creació del sender es pretén posar en valor el patrimoni natural, històric i cultural de les muntanyes d'Alacant. El sender pot convertir-se en un element vertebrador del territori i contribuir al coneixement dels recursos locals. L'objectiu últim és educar, no solament per a conservar aquest patrimoni sinó per a millorar-lo. La interpretació del territori des de tots els punts de vista contribuirà a valorar-lo, sensibilitzant i implicant la població en la millora dels espais naturals i el patrimoni.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464