Saltar apartados

La Universitat d'Alacant convoca el Premi Igualtat-UA 2017

Es poden presentar candidatures fins al dilluns 13 de febrer

Premi_Igualtat17

 

Alacant. Dimarts, 17 de gener de 2017

La Universitat d'Alacant convoca el premi IGUALTAT-UA 2017, al com podran optar persones, col·lectius, entitats o institucions, pertanyents o no a la UA, que per la seua trajectòria o labor hagen contribuït a la promoció de la igualtat de gènere. La iniciativa pot partir de facultats, departaments, instituts de recerca o altres centres, així com del Consell d'Estudiants, de les organitzacions sindicals de la UA i del Consell d'Adreça.

El termini de presentació de candidatures finalitza el pròxim 13 de febrer i el premi es lliurarà en un acte públic emmarcat en la celebració institucional del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones. El guardó consisteix en una rèplica a escala de l'escultura Harmonia, obra de José Ángel Merino López.

El premi Igualtat-UA institucionalitza el compromís de la UA per la promoció de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones. Aquest reconeixement es va concedir per primera vegada en 2013, coincidint amb els actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones.

El premi Igualtat-UA té com a objectiu reconèixer a les persones, col·lectius, entitats o institucions que han destacat per les seues actuacions en defensa de la igualtat entre dones i homes. De la mateixa manera, el guardó també pot reconèixer les trajectòries professionals que exemplifiquen l'excel·lència de les acadèmiques per a visibilizar l'aportació de les dones a l'avanç científic i al progrés social, i trencar així la visió androcéntrica que preval sobre la ciència, la recerca i l'acadèmia.

Podran optar al Premie IGUALTAT-UA totes les persones, col·lectius, entitats o institucions, tant públiques com a privades, pertanyents o no a la UA, que per la seua trajectòria o labor hagen contribuït a la promoció de la igualtat de gènere en qualsevol d'aquests àmbits:

Elaboració de recursos docents amb perspectiva de gènere.

Consecució de projectes de recerca que tinguen com a objecte d'estudi la desigualtat entre dones i homes.

Activitats de sensibilització sobre discriminació i desigualtat de gènere.

Iniciatives que promoguen el desenvolupament de valors per a la igualtat entre l'alumnat.

Implementació de mesures de conciliació de la vida familiar, personal i laboral.

Accions, treballs o projectes (culturals i esportius) que promoguen la igualtat entre dones i homes o que contribuïsquen a la ruptura d'estereotips de gènere.

Excel·lència acadèmica.

Qualsevol un altre que es considere adequat a fi del premi.

 

Notícies relacionades:

La Universitat d'Alacant lliura ho premie Igualtat 2016

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464