Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i European Flyers ofereixen un curs de pilot de drons i, al setembre, el grau de Pilot Comercial

 

Universitat_Aire1
Universitat_Aire2
Universitat_Aire3

 

Alacant. Dimarts, 17 de gener de 2017

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar i el president d’European Flyers, Luis Miñano, han anunciat la posada en marxa conjunta de diferents accions de formació en vol en el que han batejat informalment com a “Universitat de l’Aire”. Entre les accions més immediates, en les quals també participa l’Aeròdrom de Mutxamel, un dels aeròdroms privats d’Espanya millor situats, destaca la formació en Pilotatge de Drons –que començarà el pròxim dia 7 de febrer– i la posada en marxa, el pròxim curs, del grau propi en Pilot Comercial i Operacions Aèries, que es convertirà en la primera titulació universitària aeronàutica de l’arc mediterrani.

Durant la reunió, que ha tingut lloc en el despatx rectoral, s’han tractat diferents objectius com el d’ampliar aquestes iniciatives de formació amb determinades accions d’investigació que permeten avançar en matèria de tecnologia aplicada al sector aeronàutic i els drons. En el cas de la docència serà impartida tant per professorat universitari com per professionals especialitzats en la matèria. A través d’aquests es plantejaran diferents eixos temàtics que es vol formalitzar a través de convenis específics amb programes d’actuació, metodologia de treball i mitjans concrets per a iniciar-los. Quant a la investigació, el rector ha explicat que “cal incloure les capacitats científiques a sectors estratègics i aportar noves aplicacions tecnològiques que els facen créixer”. En el cas dels drons, segons ha explicat Miñano, a més de saber pilotar-los, el futur radica “a formar operadors en les noves aplicacions d’aquests dispositius”. Aquest primer curs, que comença el dia 7 de febrer, s’imparteix des de l’Escola Politècnica Superior i estarà dirigit pel catedràtic Guillermo Bernabeu, del departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal. El termini de preinscripció per a aquest curs acaba el pròxim 25 de gener.

Luis Miñano assegura que aquesta aliança “suposa un gran pas en el desenvolupament d’activitats en comú per a la divulgació, la formació i la investigació al voltant del sector professional aeronàutic a nivell internacional. Un sector que en aquests moments té un gran creixement ja que segons diferents estudis especialitzats, en les pròximes dues dècades faran falta més de 500.000 nous pilots a nivell mundial”. Per al rector “es tracta d’un avanç fonamental que permetrà atendre demandes formatives d’educació superior molt concretes que situen la Universitat d’Alacant a l’avantguarda pel que fa a oferta estratègica de graus”. La intenció de les dues parts és que el nou grau, que naixerà com a títol propi, puga oferir-se el pròxim curs.

Alacant per la seua climatologia i situació geogràfica és un lloc perfecte per a la formació de pilots a nivell internacional, principalment dels països del nord d’Europa. De fet European Flyers té actualment més d’un 20% d’alumnat internacional.

Durant la reunió s’ha tractat també el creixement important d’altres dues empreses d’European Flyers vinculades al projecte, l’Aeròdrom de Mutxamel i Heligrafics Fotogrametria empresa de serveis en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i Comunicacions aplicades a l’observació i la vigilància en emergències i cartografia lidar amb sensors aerotransportats d’última generació.

European Flyers naix de la fusió de les dues escoles d’aeronàutica amb més tradició i experiència a Espanya, per a crear el centre de formació més gran del sud d’Europa amb bases en Cuatro Vientos (Madrid) i Mutxamel (Alacant). Una escola solvent per a futurs pilots, centrada en l’excel·lència formativa i amb 25 anys d’experiència que respon a totes les necessitats formatives del sector.

 

Reproducir
Declaracions de Luis Miñano

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464