Saltar apartados

María Dolores Mulá exposa "Terra inundada" a la Seu Ciutat d'Alacant

La mostra està integrada per fotografies i videos dedicats al tema de l'aigua

 

MDolores_Mula1
MDolores_Mula2
MDolores_Mula3

 

Alacant. Dilluns 16, de gener de 2017

L’artista catalana establida a Elx, María Dolores Mulá, va viure en la infància la devastadora inundació del seu petit poble. Des d’aleshores, l’aigua es va convertir en un dels Leitmotivs de la seua carrera artística. Com afirma l’artista “El meu treball és l’impuls que naix de la idea de recuperar la fertilitat de la terra on vaig nàixer, una vall que va quedar inundada i continua submergida sota les aigües d’un pantà”.

Precisament, l’aigua es converteix en el fil argumental de la seua nova exposició “Terra inundada” que serà inaugurada el pròxim dimecres 18 de gener a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) a les 20 hores i romandrà oberta al públic fins al 2 març a la sala Juana Francés.

Comissariada pel professor de Sociologia de la Cultura i de les Arts de la UA, Juan Antonio Roche, i l’artista Pepe Calvo, aquesta proposta expositiva està integrada per fotografies i vídeos disposats en quatre seccions al voltant de l’aigua com a tema central: “Aigua desbordada”; “Aigua detinguda”; “Aigua trencada” i “El misteri de l’origen”.

El primer apartat de l’exposició, titulat “Aigua desbordada”, presenta un vídeo i quatre fotografies preses en diferents viatges de l’artista a Galícia i a la Patagònia, en les quals Mulá retrata inundacions que van tenir lloc en aquests punts tan distants del planeta. La segona secció, “Aigua detinguda”, conté fotos d’Islàndia, Sitges i Galícia, en les quals les aigües estancades en llacunes i cràters de volcans són les protagonistes. “Aigua trencada” és el títol de la tercera part i conté imatges d’una cascada a Islàndia. La quarta i última secció, titulada “El misteri de l’origen”, exposa fotografies del naixement d’un riu a Galícia, una altra més d’una teranyina amb cascada al fons a la Patagònia, i un últim vídeo amb un paisatge, al costat d’un riu, que recorre un camí entre roures i pollancres.

 

María Dolores Mulá

Naix a la vila de Cercs, província de Barcelona, el 21 de juliol del 1953. Va fer estudis de Geografia i Història i també es va il·lustrar en Dibuix i Pintura a l’Hort del Xocolater. A més té estudis de museística, disseny i muntatge d’exposicions i amplis coneixements d’art contemporani. En l’actualitat desenvolupa amb gran èxit i mestratge la professió d’artista visual.

 

Més informació

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464