Saltar apartados

El periodista Bernat Capó rebrà la màxima distinció honorífica de la Universitat d'Alacant

El Consell de Govern ho ha aprovat aquest dimecres, igual que el nomenament de tres nous honoris causa, l’historiador Ángel Viñas, l’arquitecta Denise Scott i el professor de Genètica Molecular Nicholas Talbot

 

ConsGobierno1_gener17
ConsGobierno2_gener17
ConsGobierno3_gener17

 

Alacant. Dimecres, 25 de gener de 2017

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest dimecres la concessió del Llorer d’Or, màxima distinció honorífica de la institució acadèmica, al periodista i escriptor benisser, Bernat Capó, de 88 anys. Un reconeixement que ha estat avalat pel vot unànime dels representants universitaris a proposta del rector, Manuel Palomar. Entre els arguments que s’han fet servir per defensar aquest reconeixement, s’ha destacat que Capó «és un autor essencial per a entendre el procés de reconstrucció lingüística i cultural que la societat valenciana ha protagonitzat en l’últim mig segle».

Avui el Consell de Govern també ha aprovat la proposta de nomenament de tres nous doctors honoris causa per la Universitat d’Alacant. En primer lloc i a proposta de la Facultat de Filosofia i Lletres, l’economista i historiador, Angel Viñas, del qual s’ha destacat l’àmplia trajectòria acadèmica i professional, igual que la seua dilatada obra historiogràfica sobre Europa i singularment centrada en Espanya des del període de la Segona República. En segon lloc, a l’arquitecta Denise Scott Brown, a proposta de l’Escola Politècnica Superior, de qui s’ha destacat que està considerada com l’arquitecta més famosa de la segona meitat del segle XX i la segona dona que ha obtingut el guardó més prestigiós del món de l’arquitectura. Finalment, i a proposta de la Facultat de Ciències, el Consell de Govern ha aprovat el nomenament del professor de Genètica Molecular de Fongs de la Universitat d’Exeter, Nicholas José Talbot, com a honoris causa. De Talbot s’ha destacat el seu treball sobre el fong que infecta plantes conreades i en concret del fong que causa la crema de l’arròs, una malaltia de gran impacte mundial atès que la meitat de la població depèn d’aquest conreu per a subsistir. En concret s’ha posat en valor l’aplicació pràctica del seu treball amb la FAO.

En la reunió ordinària d’aquest dimecres, el Consell de Govern també ha aprovat, entre altres, un conveni amb l’Ajuntament de Polop per establir una aula universitària. Un conveni que permetrà ampliar l'oferta de la Universitat en aquest municipi, fet que contribueix a la consolidació dels objectius generals marcats en el pla estratègic i enfortiment de llaços culturals entre les comarques implicades.

La Universitat d’Alacant també ha aprovat adherir-se a la moció de l’Ajuntament de Villena, amb el suport de tots els grups municipals, que demana ampliar la xarxa de rodalies i en concret la línia C3 entre Alacant i Villena.

De la mateixa manera, el Consell de Govern ha donat el vistiplau a l’adhesió de la institució a la proposta iniciada per l’Ajuntament de Mutxamel per engegar el procés de declaració com a bé d’interès cultural dels assuts i dels sistema de reg de l’Horta d’Alacant que es troben al terme municipal de Mutxamel.

Finalment, la institució acadèmica també ha aprovat adherir-se a la proposta de l’Ajuntament de Villena per a la concessió de la Medalla d’Or de la ciutat a l’IES Hermanos Amorós de la localitat.

 

Reproducir

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464