Saltar apartados

El projecte de GR de la Universitat d'Alacant il·lusiona en la seua presentació pública

Una trentena d’associacions i clubs de senderisme participen en l’acte de presentació del Sender de la Muntanya d’Alacant que impulsa la UA amb la col·laboració de la Federació d’Esports de Muntanya (FEMECV)

Un recorregut de sis-cents quilòmetres i més de quaranta trams que projecta la recuperació de sendes i naix com a projecte amb vocació educativa i de coneixement

 

ProyectoGR1
ProyectoGR2
ProyectoGR3
ProyectoGR4

 

Alacant. Dimarts, 24 de gener de 2017

El projecte de fer realitat un sender de Gran Recorregut (GR) a la muntanya d’Alacant està un poc més a prop després que una trentena d’associacions i clubs de senderisme i muntanya donaren suport aquest dilluns a la iniciativa de la Universitat d’Alacant amb la col·laboració de la Federació d’Esports de Muntanya (FEMECV).

El projecte pretén «posar en valor el patrimoni natural, històric i cultural de les muntanyes d'Alacant», en paraules del rector, Manuel Palomar, que va assegurar que «la Universitat s’implica en aquest projecte pel seu compromís social i públic, però es tracta d’un treball col·lectiu que ha d’implicar com més agents millor».

Segons el rector, «l’objectiu és que el GR esdevinga un element vertebrador del territori i contribuïsca al coneixement dels recursos locals amb la clara intenció d’educar, no solament per a conservar aquest patrimoni sinó per a millorar-lo. La interpretació del territori des de tots els punts de vista contribuirà a valorar-lo, sensibilitzant i implicant la població en la millora dels espais naturals i el patrimoni”.

Durant l’acte van intervenir per part de la Femecv, Francisco Sales, Antonio González i Francisco Durá, per a explicar la implicació de la Federació en el projecte que tindrà el punt d’eixida i d’arribada al campus de Sant Vicent del Raspeig de la Universitat d’Alacant. Un trajecte d’uns sis-cents kilòmetres que recorrerà zones com el Maigmó, la Font Roja, el Montcabrer, el Benicadell o el Montgó, al llarg de més de quaranta trams que encara poden ser objecte de modificacions.

Precisament l’acte d’aquest dilluns de presentació va servir perquè els diferents col·lectius plantejaren els seus dubtes i especialment les seues aportacions a un projecte que «està complement obert», segons explicava el seu coordinador, Juan Francisco Pérez. «Tenim clar què volem, un sender de gran recorregut per la muntanya d’Alacant amb una clara vocació educativa i que servisca per a recuperar sendes i posar en valor el territori i el paisatge».

A llarg de les pròximes tres setmanes s’espera que els diferents col·lectius facen les seues aportacions per a poder definir el recorregut final abans del mes d’octubre i tenir l’homologació prèvia del GR al començament de l’any 2018.

El coordinador del projecte va explicar en la seua intervenció que «la clau de tot això és la implicació de totes les parts, en especial per garantir el seu futur. Des de la Universitat d’Alacant oferim coordinació, formació i assessorament a través de la Femecv, captació de recursos o la mobilització d’institucions, però també tota la seua xarxa de seus i aules universitàries per a fer d’aquest GR una autèntica senda del coneixement i l’educació del territori i el paisatge».

Des de la Federació d’Esports de Muntanya es va insistir en la importància de la implicació dels ajuntaments per on passa el sender «en especial pel seu manteniment i recuperació, però també perquè col·laboren en el projecte» i va posar èmfasi en la possibilitat que aquests accedisquen a ajudes i subvencions per a la recuperació de les sendes.

 

Notícies relacionades: 

El Sender de la Muntanya d'Alacant de la UA inicia el seu recorregut cap al GR

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464