Saltar apartados

Gil Olcina inaugura demà el Congrés Internacional "Juan Andrés i l'Escola Universalista Espanyola" a Madrid

 

Juan_AndresAlacant. Dilluns, 23 de gener de 2017

Demà comença el Congrés Internacional "Juan Andrés i l’Escola Universalista Espanyola” que tindrà lloc a la Facultat de Filologia (sala d’actes de l’Edifici D) de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), els dies 24, 25 i 26 de gener de 2017. Organitzat pel Grupo Humanismo-Europa de la Universitat d’Alacant, el rector honorari de la UA, Antonio Gil Olcina, impartirà la conferència inaugural “Juan Andrés y los meteorólogos de la Escuela Universitaria”, atesa la importància de les troballes dels espanyols en el segle XVIII en meteorologia. El degà de Filosofia i Lletres de la UA, Juan Francisco Mesa Sanz, acudirà, així mateix, a la inauguració juntament amb el rector de la UCM, Carlos Andradas.

A més, hi intervindrà Daniel-Henri Pageaux de la Universitat de París, La Sorbonne, amb la ponència “Releyendo a Juan Andrés: Dimensiones comparatistas del Epistolario”.

Juan Andrés és una figura principal de l’Escola Universalista Espanyola del segle XVIII, constituïda per una trentena d’autors, més altres tants humanistes, ininterrompuda fins a l’accés a aquesta Il·lustració brillant, només tardanament determinada, l’emergència de la qual modifica la faç de la cultura espanyola i occidental moderna. Es tracta substancialment d’una Il·lustració no política sinó humanística i científica.

Organitzen el Congrés Internacional "Juan Andrés i l’Escola Universalista Espanyola”  el director del Grup de Investigació Humanismo-Europa de la UA, Pedro Aullón de Haro, i el professor de la UCM, Jesús García Gabaldón.

 

Notícies relacionades

Inaugurada a Madrid l’exposició "Juan Andrés i l’Escola Universalista Espanyola", organitzada pel catedràtic de la UA Aullón de Haro

El Grup Humanisme-Europa de la Universitat d’Alacant commemora el bicentenari de la mort de Juan Andrés (1740-1817) amb la mostra "Juan Andrés i l’Escola Universalista Espanyola"

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464