Saltar apartados

L'investigador de la Universitat d'Alacant Antoni Biosca ingressa com a membre de l'European Academy of Religion institució per a l'estudi de les religions

Romano Prodi inaugurava la primera reunió de l’Acadèmia, creada pel Parlament Europeu amb l’auspici de la Unesco.

 

Antoni_BioscaAlacant. 25 de gener de 2017

Antoni Biosca i Bas, professor titular de l’Àrea de Filologia Llatina de la Universitat d’Alacant, acaba d’ingressar com a membre en l’European Academy of Religion, institució creada pel Parlament Europeu per a l’estudi de les religions des de molts i diferents aspectes. La reunió fundacional de l’European Academy of Religion va tenir lloc el passat mes de desembre en la Universitat de Bolonya, amb l’assistència de quatre-cents experts dels més de 3.000 que agruparà l’Acadèmia.

L’acte va ser inaugurat per l’expresident de la Comissió Europea, Romano Prodi, i va tenir la participació, entre d’altres, de l’enviat especial per a la llibertat religiosa de la Unió Europea, Jan Figel, i el Comissari Europeu d’Investigació, Ciència i Innovació, Carlos Moedas. A més, van assistir invitades nombroses autoritats civils, religioses i universitàries d’una enorme importància, com David Sassoli, vicepresident del Parlament Europeu. L’Acadèmia té l’auspici de la Unesco.

Biosca és membre del projecte d’investigació Islamolatina, dedicat a l’estudi dels textos llatins referits a l’Islam. L’acadèmic va ser l’únic membre de la UA que va assistir com a representant d’aquesta. A la trobada a Itàlia va acudir juntament amb el catedràtic José Martínez Gázquez, de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb qui comparteix projecte d’investigació.

L’objectiu de l’Acadèmia és crear una xarxa de centenars d’experts, associacions, entitats, universitats, centres d’investigació i revistes que tracten la religió des de les disciplines acadèmiques. La temàtica d’estudi és àmplia i inclou totes les disciplines relacionades amb la religió, com la història, l’ètica, la sociologia, la filosofia, l’art o les ciències polítiques. Per a tractar aquestes temàtiques l’Acadèmia organitzarà un congrés anual, i hi intercalarà una edició amb temàtica lliure i una amb propostes de la mateixa Acadèmia.

Aquesta institució comença enguany les activitats i actuarà com un consorci d’investigació i intercanvi per a relacionar aquestes entitats i fer visible el seu treball científic. L’Acadèmia serà un punt de trobada de la pluralitat europea amb l’experiència de realitats que van des del sud del Mediterrani i l’Orient Mitjà fins al món eslau o caucàsic.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464