Saltar apartados

La directora de la UPUA, Concepción Bru Ronda, distingida amb el Premi Ramiro Muñoz per la seua defensa de l'educació pública

 

Concha_BruAlacant. 31 de gener de 2017

La directora de la Universitat Permanent (UPUA) de la Universitat d’Alacant, investigadora i professora, Concepción Bru Ronda, ha sigut guardonada amb el IV Premi Ramiro Muñoz en defensa i suport a l’ensenyament públic, que atorguen la Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes (PIC) d’Alacant i el sindicat CCOO-PV.

La distinció es convoca de forma anual en record i memòria del professor i historiador i catedràtic d’Història en l’Institut Babel, Ramiro Muñoz, mort al desembre del 2012.

Concepción Bru és doctora en Geografia, professora titular d’Universitat de l’Àrea de Coneixement Regional i investigadora en l’Àrea d’Anàlisi Geogràfica Regional.

L’acta del jurat d’aquesta quarta edició reconeix en la professora Concepción Bru «la seua continuada labor de suport i defensa de la universitat pública, tant en la seua dilatada trajectòria docent com, molt especialment, des de l’àmbit de la gestió al capdavant de la Universitat Permanent de la UA, càrrec que exerceix ininterrompudament des del 2002».

Destaca que aquesta docent ha projectat «la Universitat Permanent de la UA tant cap a àmbits interns –amb l’ampliació d’estudis i ofertes per a l’alumnat, i la potenciació de la labor investigadora, etc.– com cap a l’exterior».

Concepción Bru, segons valora el jurat del guardó, ha impulsat la presència de la mateixa universitat en el context nacional i internacional. El comunicat remarca que «ha sigut precisament en aquesta última tasca de gestió i model educatiu innovador on la seua feina ha resultat especialment rellevant, ja que ha formulat i realitzat en aquests quinze anys de direcció una nova concepció de la formació universitària per a majors».

El Premi Ramiro Muñoz va recaure, les dues edicions anteriors, en el professor i sindicalista Manuel Parra Pozuelo, en el col·legi CEIP El Palmerar d’Alacant i en l’exrector de la UA Andrés Pedreño.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464