Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant acull la presentació del llibre "La secesión de los ricos"

Manuel Alcaraz, conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, i Jorge Olcina, director de la seu, presentaran els autors Antonio Ariño i Juan Romero

 

Secesion_ricsAlacant. Dilluns, 23 de gener de 2017

Antonio Ariño i Juan Romero són els autors de l'assaig La secesión de los ricos, una publicació que analitza «el fantasma recorre el món, i no és el comunisme ni tampoc la rebel·lió de les masses. Es tracta de la secessió de les elits i, dins d'aquestes, molt especialment, la dels rics. Aquest fenomen s'assenta sobre el fet més fonamental que s'ha produït durant les últimes dècades: l'increment i la concentració de la riquesa en mans d'una minoria a escala planetària, tant en les fases d'expansió com en les de recessió».

La publicació es presentarà dimecres pròxim, 25 de gener, a les 20.15 hores en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4), amb l'assistència del conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, Manuel Alcaraz, i Jorge Olcina, director de la seu, els quals presentaran els autors d'aquest assaig.

Les reformes de naturalesa política impulsades per les elits des dels anys vuitanta, el finançament de l'economia i la incessant revolució de les tecnologies de la informació, comunicació i organització han provocat grans desajustos i han creat dinàmiques globals que poden ser no solament diverses sinó oposades, en diferents regions. Al mateix temps, les minories opulentes han imposat una visió que implica la deslegitimació del contracte social implícit, vigent des del final de la Segona Guerra Mundial. L'agenda neoliberal, avui hegemònica, que condiciona el nivell de sobirania tradicional dels estats, empobreix la qualitat de les democràcies i ha produït nivells inèdits de precarització i destrucció de feina, pobresa, exclusió i expulsió dels drets de la ciutadania per a grups vulnerables i la deterioració de les condicions de vida per a la majoria. Incertesa, inseguretat i replegament de les societats són l'altra cara d'aquests processos que s'analitzen en el llibre. Antonio Ariño i Juan Romero analitzen les desigualtats socials i les seues conseqüències no solament a escala global, sinó també europeu i espanyol, i conclouen amb un conjunt de reflexions sobre les paradoxes i els nous reptes que presenta aquesta nova època.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464