Saltar apartados

María Blasco tanca la segona edició de DivulgArte, que torna dimarts a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant de la UA

Telòmers, materials, matemàtiques i hematologia uneixen els artistes Luisa Pastor, Lidó Rico, Kaufman i Ana Pastor amb els investigadors María Blasco, Javier Narcís, Lorena Segura i Joaquín de Juan.

Mentre l'expert en materials de la UA Javier Narcís desenvoluparà l'evolució històrica d'aquests, Lidó Rico plasmarà la seua inquietud: com, treballant amb material químic, es pot arribar a l'ànima de les persones

 

El catedrático de la UA Francisco Javier Narciso. El artista Lidó Rico.

 Alacant. 26 de gener de 2017

La directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO), María Blasco, tancarà el pròxim 2 de juny la segona edició del Cicle DivulgArte, que amplia l'elenc d'artistes i investigadors amb professionals forans. Les sessions comencen dimarts pròxim, 31 de gener de 2017, a les 20.15 hores, a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Entorn de la química, i en concret dels materials, se citaran, el dimarts 31, l'investigador de la Universitat d'Alacant i doctor en Ciència dels Materials, Francisco Javier Narcís Romero, i l'artista murcià, Lidó Rico. En aquesta primera sessió, científic i artista intentaran mostrar com l'art i la recerca estan més pròxims del que, a priori, pot semblar.

Matemàtiques, hematologia i telòmers i telomerasa seran objecte de divulgació científica de la mà dels investigadors Lorena Segura, Joaquín de Juan, tots dos de la UA, i la directora del CNIO i cap del grup de Telòmer

L'artista Lidó Rico fa trenta anys que usa el seu propi cos a manera de continu laboratori creatiu, les seues resines s'han barrejat amb els elements més dispars, impredictibles i sorprenents, des de material biològic divers fins a cabell humà, per esmentar solament alguns exemples. Lidó Rico aconsegueix que la química dels seus materials siguen capaços d'alterar la percepció sobre el nostre entorn més quotidià. La seua llarga recerca sobre el cos ha desembocat en un projecte denominat Genoarquitectures en què l'autor col·labora juntament amb diversos neurocientífics, i en què la realització dels motles de diferents cervells humans reals ha sigut un dels punts de partida per al seu desenvolupament. Compartirà taula amb ell Javier Narcís, expert en materials de la UA, que desenvoluparà l'evolució històrica d'aquests.

El cicle, coordinat per la tècnica de Comunicació de la UA per Marina Limiñana Gregori, sorgeix per a divulgar ciència, fer conèixer la recerca i formar en educació artística el públic, i amb la intenció d'impulsar vocacions científiques i artístiques.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464