Saltar apartados

Thomas Thwaites, "l'home cabra", comença demà els "Tres tallers bojos" en el Mes Cultural de l'EPS

La vintena de professors internacionals que participen en la International Week EPS/Architectura prepara el Projecte Europeu KA2.

Andrés Montoyo, director de l'EPS, i Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la UA, inauguraran dijous el Mes Cultural.

 

Thomas_ThwaitesLT1 Taller_Modelat1

 

Alacant. 31 de gener de 2017

L'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant comença el seu Mes Cultural amb un programa ampli i divers, en el qual tindran cabuda activitats dissenyades per a l’alumnat i els professionals de cadascun dels graus i estudis superiors que ofereix. Exposicions, competicions i concursos, conferències, tallers, workshops, xarrades, demostracions de jocs, programa de ràdio en directe, jornades, formen la variada oferta a la disposició de tots els interessats. En el vídeo de presentació alguns dels participants i organitzadors expliquen les activitats més destacades.

La International Week EPS/Architectura és la primera de les ofertes. Començava ahir dilluns 30 i es perllongarà fins al divendres 3 de febrer. Hi participaran artistes contemporanis, especialistes i un grup de vint professors d'escoles universitàries internacionals, interessats a veure els avanços en la docència de grups internacionals que està fent l'equip responsable del grau en Arquitectura. L'equip d'Arquitectura ha cercat la internacionalització, potenciar les eixides laborals i aprendre’n dels socis per a ser millor escola; en aquesta línia discorrerà la conferència de José María Torres Nadal, sobre objectius docents internacionals.

Amb les conclusions resultants al final de la setmana, fruit dels seminaris que s'estan desenvolupant de vesprada, la vintena de professors internacionals participants faran el Projecte Europeu KA2, per a la sol·licitud d’aquest. Per a aquesta comesa, demà dimecres, l'experta de l'Oficina de Gestió de Projectes Internacionals (OGPI) de la UA, Ana Martínez, explicarà com es prepara un projecte internacional.

Una de les activitats més originals per a aquesta primera setmana la protagonitza Thomas Thwaites, l’anomenat “home cabra”, “Goatman”, qui participarà en la Setmana Internacional de l'Arquitectura. Thwaites és dels artistes contemporanis que no cessa d'establir vincles entre la tecnologia i els aspectes més bàsics de la condició humana. Farà “Tres tallers bojos”, de l'1 al 3 de febrer, i oferirà el divendres 3 de febrer la conferència " Prácticas ecologizantes”, a les 16:30 hores en la sala d'actes de l'EPS I. La presentació dels tallers de Thwaites serà a les 10:00 hores en la sala d'actes IV.

Andrés Montoyo, director de l'EPS, i Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Llengües, faran la inauguració del Mes Cultural el dijous 2 de febrer a les 10:00 hores en la sala d'actes I.

Demà dimecres 1 de febrer, els professors Carlos Villagrá i Fidel Aznar faran la tradicional Demostració de Jocs ABP, a les 11:00 hores en la sala d’actes I.

Quatre setmanes més completen el programa. La segona setmana, del 6 al 10 de febrer és la “Setmana de les Telecomunicacions”, i destaca la conferència i el “Taller de Modelado y Animación con Autodesk Maya”.

El youtuber matemàtic Eduardo Sáenz de Cabezón, impartirà el dijous 10 de febrer la conferència “Uso del Vídeo como metodología de enseñanzas regladas”, a les 12:30 hores en la sala d’actes de l'EPS I.

La tercera setmana tindrà, entre moltes altres activitats,la  Jornada d’Enginyeria Robòtica, el dijous 16 de febrer des de les 09:30 fins a les 15:00 en la sala d’actes I.

L' Associació Astroingeo de divulgació científica d'Astronomia, dirigida pel professor Enrique Aparicio, ha programat diferents activitats per a aquest Mes Cultural; la sala d’actes IV acollirà l'exposició fotogràfica d'astronomia, que s'estendrà des del dia 1 al 28 de febrer; conferències d'Astronomia i Geodèsia, que tindran lloc els dies 2, 9, 16 i 23 a les 20:00 hores; i la presentació de projectes i maquetes 2017, prevista per al divendres 3 a les 20:00 hores. A més, l'Associació eixirà a fer una observació astronòmica a la UA, el dia 15 a les 19:00 hores, al costat de la torre de control i rellotge solsticial; i una eixida per a observar el cel des del poble de Salinas, programada per al dissabte 25 a les 18:00 hores en el pàrquing de l'aulari II.

La majoria d'activitats es podran seguir a través de videostreaming, com a mostra el calendari en https://si.ua.es/va/videostreaming/

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464