Saltar apartados

Un conveni facilitarà a dones africanes cursar estudis de grau i postgrau en la Universitat d'Alacant

Han firmat l'acord el rector de la UA, Manuel Palomar i la presidenta de la Fundació Dones per Àfrica, María Teresa Fernández de la Vega

 

CONVENI_UA_DONES_AFRICA1
CONVENI_UA_DONES_AFRICA2
CONVENI_UA_DONES_AFRICA3
CONVENI_UA_DONES_AFRICA4

 

Alacant. Dimarts, 31 de gener de 2017

En el marc de les commemoracions del desè aniversari de les polítiques d'igualtat a la Universitat d'Alacant, l’any 2018, s'ha signat un conveni amb la Fundació Dones per Àfrica, que presideix María Teresa Fernández de la Vega. Un acord que permetrà oferir beques perquè dones africanes puguen venir a la UA a cursar estudis de grau i postgrau.

“La clau del desenvolupament és la transferència de coneixement, el més important és donar a la dones africanes l'oportunitat d'eixir, d'optar al coneixement en una universitat europea", ha assegurat la presidenta de la Fundació.

Dones per Àfrica té dos programes capdavanters, el d'universitats i el de dones investigadores sènior, "Elles investiguen", en la posada en marxa dels quals va participar d'una manera decisiva María Blasco, recentment investida doctora honoris causa per la UA. En aquest programa que ara ja fa la segona edició i que segons la presidenta "entronca directament amb la filosofia de la fundació", participen dones que produeixen una “gran retorn de coneixement, cultura i compromís”.

La Fundació Dones per Àfrica i la Universitat d'Alacant han rubricat dos convenis de col·laboració, un acord marc i un d'específic, que inclou una beca d'estudis de postgrau (1 any de màster i tres de doctorat), segons el qual la institució educativa es fa càrrec de les despeses de matrícula, desplaçament, allotjament i assegurança sanitària.

En la signatura del conveni han estat presentes la vicerectora de Responsabilitat Social, la d’Investigació, la secretària general, la subsecretària general, María Blasco i la directora general d'universitats, Josefina Bueno, que a més de ser una experta en dones i Àfrica ha sigut una de les pioneres en la implantació de les polítiques d'igualtat.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464