Saltar apartados

La catedràtica de la UA Inmaculada Pascual, escollida "Fellow Member" de la Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica

 

Inmaculada_PascualAlacant. Dilluns, 9 de gener de 2017

La catedràtica d’Òptica de la Universitat d’Alacant, Inmaculada Pascual, acaba de ser escollida “Fellow Member” de la Societat Internacional per a l’Òptica i la Fotònica (SPIE). El nomenament com a “Fellow” és una distinció per a aquells membres d’aquesta societat que han fet contribucions científiques i tecnològiques significatives en els camps de l’òptica, la fotònica i les ciències de la imatge.

La professora Pascual ha sigut escollida “en reconeixement a la seua experiència i els èxits professionals en el camp de l’òptica i la fotònica, i en particular per les contribucions en materials hologràfics, l’emmagatzematge òptic de la informació, l’òptica difractiva i l’òptica visual”. El nomenament dels Fellows d’aquest any 2017 ha sigut publicat en la pàgina web de l’SPIE.

L’any 2013 ja va ser escollida “Sènior Member” de la mateixa societat (SPIE). En aquella ocasió va ser “en reconeixement a la seua experiència i els èxits professionals en el camp de l’òptica i la fotònica, i en particular per les contribucions en el camp de l’holografia”.

Fundada l’any 1955, l’SPIE és una organització internacional sense ànim de lucre amb seu a Bellingham, Estats Units, posicionada com una de les principals societats científiques per a la difusió i la divulgació dels avanços en Òptica i Fotònica. La societat té diferents publicacions de referència en aquest àmbit, com Optical Engineering, Journal of Biomedical Optics, Journal of Electronic Imaging, Journal of Nanophotonics, Journal of Photonics for Energy o l’edició electrònica SPIE Digital Library. Cada any, promou i tria nous membres de la Societat. Des de la creació d’aquesta, l’any 1955, han convertit en Fellows a més de mil dos-cents membres de l’SPIE.

Inmaculada Pascual és catedràtica d’Òptica del Departament d’Òptica, Farmacologia i Anatomia en la Facultat de Ciències i forma part del Grup d’Investigació d’Holografia i Processament Òptic de l’Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies, i l’any 2013 també va ser escollida “Sènior Member” de la Societat Americana d’Òptica (OSA).

 

Notícies relacionades:

Una societat científica internacional de la Fotònica nomena “Senior Member” una professora de la Universitat d’Alacant

La Societat Americana d’Òptica nomena “Senior Member” Inmaculada Pascual, catedràtica de la Universitat d’Alacant

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464