Saltar apartados

La Universitat enllesteix l'ampliació del campus apostant per esdevenir un focus d'atracció per la innovació empresarial

Abans de l’estiu els nous terrenys de la UA estaran connectats amb l’actual campus per mitjà d’un vial, les obres del qual es troba en període de licitació

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Ordenació del Territori ha visitat  les actuacions que s’estan duent a terme en la zona d’ampliació de la Universitat

 

VisitaConselleraParqueCientif1
VisitaConselleraParqueCientif2
VisitaConselleraParqueCientif3
VisitaConselleraParqueCientif5
VisitaConselleraParqueCientif4
Ampliacion_Campus1
Ampliacion_Campus2
Ampliacion_Campus3

 

Alacant. Dijous, 12 de gener de 2017

L’ampliació del campus de la Universitat d’Alacant és una realitat que està a punt de veure la llum. Són més de 900.000 metres quadrats destinats a albergar les diferents infraestructures d’investigació i innovació de la UA. Aquest dijous, el rector, Manuel Palomar, ha acompanyat a la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Ordenació del Territori, Maria José Salvador, en la seua primera visita oficial a les obres d’urbanització dels nous terrenys de la Universitat que en poques setmanes hauran finalitzat.

Palomar ha explicat que “abans de l’estiu està previst que l’actual campus i la zona d’ampliació es troben comunicats a través d’un vial que ara mateix es troba en període de licitació”. Es tracta d’un vial tant per vehicles com persones i carril bici que unirà totes dues zones a través del pas inferior de l’Autovia. La licitació compta amb un pressupost de 1.173.493,42 euros i un termini d’execució de tres mesos.

El rector ha destacat que “en l’actualitat aquesta zona ja compta amb 12 edificis destinats a la investigació i la innovació com són l’edifici de serveis tècnics d’investigació, nau incubadora, tallers, animalari, hivernacles, el laboratori de petrologia o la planta fotovoltaica i estan previstes noves actuacions com és un nou edifici de 30.000 metres quadrats que albergarà un centre d’incubadores tecnològic que es construirà al llarg dels pròxims cinc anys”.

La urbanització de la zona d’ampliació del campus de Sant Vicent de la Universitat d’Alacant ha suposat una inversió de 3.595.924,94 euros per als 159.738,85 metres quadrats que suposa i que conformen un anell que uneix tots els edificis i que ha dut a terme l’empresa Dragados.

Segons ha explicat el rector “la urbanització de la zona donarà cobertura a tota l’activitat que desenvolupem en els 12 edificis amb els que ja comptem, a banda de permetre iniciar nous projectes i també ens permetrà fer impulsar l’atracció d’empreses de caràcter tecnològic interessades a instal·lar-se en aquestes instal·lacions”.

En l’actualitat el Parc Científic acull un total de nou empreses de base tecnològica que han vist la llum a la Universitat d’Alacant i dues més que es troben vinculades al Parc. Una mostra del potencial existent sense comptar en part amb infraestructures que ara veuran la llum i faran una realitat l’ampliació de la Universitat d’Alacant.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464