Saltar apartados

El rector felicita les Aules Culturals de la UA pel seu treball anual

Manuel Palomar ha destacat la importància de la formació cultural que realitzen i que forma part dels valors de la Universitat d'Alacant

Directors i integrants de les aules de Teatre, Dansa i la Coral han mantingut avui una trobada amb el rector

 

Aules_Cultura_1
Aules_Cultura_2
Aules_Cultura_3
Aules_Cultura_4

 

Alacant. Divendres, 7 de juliol de 2017

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha rebut avui els directors i integrants de les Aules Culturals de la UA per a felicitar-los personalment pel treball anual que desenvolupen. Concretament, Palomar ha mantingut una trobada amb l'Aula de Teatre (que integra tres àrees: Teatre Clàssic, dirigida per Iván Jiménez; Teatre Contemporani, sota la direcció de Toni Ferri, i el grup de teatre de la UPUA, dirigit per Pascual Carbonell; l'Aula de Dansa, amb Inmaculada Manresa com a directora, i la Coral Universitària sota la batuta de Shlomo Rodríguez.

El rector ha estat acompanyat pel vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, i pel director i el subdirector del Servei de Cultura, Faust Ripoll i Joaquín Quílez, respectivament.

Palomar ha destacat que «la formació cultural forma part dels valors de la Universitat d'Alacant, i a través de les diferents aules es duu a terme un treball magnífic que es converteix en la imatge cultural de la nostra Universitat».

El vicerector Carles Cortés afirma que «les Aules Culturals de la UA són un gran projecte cultural que aposta per la formació integral dels estudiants, oberta també a incrementar els coneixements en diverses àrees culturals per part de docents i personal de la UA». 

Durant l'acte, els directors de les aules han agraït a la Universitat la seua aposta cultural més enllà de «la realització dels muntatges i dels mitjans, sinó també per la possibilitat que ens ofereix de fer rodar els espectacles al llarg de l'any». Els alumnes també han volgut intervenir per a destacar «el bon ambient que s’hi viu» i per a demanar que «continue aquesta aposta per la cultura que ens beneficia a tots».

L'Aula de Teatre de la UA es va crear fa ja trenta anys amb l'objectiu de fomentar el coneixement teatral de tots els col·lectius de la comunitat universitària (alumnat, personal docent i investigador, i personal d'administració i serveis), amb la pràctica escènica a través d'activitats formatives i tallers, i la participació en muntatges teatrals. Enguany l'aula ha estrenat tres muntatges teatrals: Besos, sota la direcció de Toni Ferre, interpretat per l'agrupació de teatre contemporani de l'aula; Comedia sin título, la gran creació que Federico García Lorca estava gestant quan va ser afusellat, fa ara vuitanta anys, a càrrec del grup de Teatre Clàssic sota la direcció d'Iván Jiménez, i Pluto, d'Aristòfanes, amb l'Aula de Teatre de la UPUA (Universitat Permanent), una comèdia àcida dirigida per Pascual Carbonell.

Les obres estrenades enguany comencen ara el seu periple de representacions per les comarques d’Alacant i la seua participació en festivals de teatre. L’any passat, les obres de l'aula van obtenir nombrosos reconeixements. Concretament, Electra, de Sòfocles, dirigida per Ricardo Arqueros va rebre els premis a la millor direcció i millor actriu en el Festival Nacional de Teatre aficionat de Dos Hermanas (Sevilla), i La Marea, amb direcció d'Iván Jiménez, va ser multipremiada en diversos certàmens i festivals provincials i nacionals: tercer premi en el IV Certamen Nacional de Teatre Amateur Vila de Catral 2016; millor obra en el XXII Concurs de Teatre Amateur d'Ibi; en el XIII Certamen Nacional de Teatre Aficionat Paco Rabal d'Águilas (primer grup classificat, millor direcció, millor escenografia, millor il·luminació, millor resolució escenogràfica, i Premi Nazarín a la millor interpretació junior); Premi del Públic d’Alacant a Escena 2016; millor obra, direcció i actriu en el Certamen Nacional de Teatre Amateur Alhama de Murcia 2017; millor direcció, en la Mostra de Teatre Ciutat de Dénia (2017), i millor obra, millor direcció, millor elenc d'actrius i millor actor de repartiment en el II Certamen Nacional de Teatre Aficionat de Cartagena

Per la seua banda, l'Aula de Dansa Contemporània, dirigida per Inmaculada Manresa, va estrenar el projecte In love, i la Coral Universitària, amb Shlomo Rodríguez com a nou director aquest any, va presentar tot el treball realitzat durant l'any amb una actuació el passat mes de maig, a més de participar en altres funcions solidàries.

L'Aula de Dansa va fer els primers passos el curs 2015-16 i té com a objectiu essencial aproximar a la comunitat universitària la dansa i les seues variants, mitjançant la formació, la promoció de muntatges i participació en espectacles dirigits a tots els públics.

La Coral de la Universitat d'Alacant combina la formació pedagògica i musical dels seus integrants i la projecció d'aquest aprenentatge tant en concerts com en actes acadèmics.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464