Saltar apartados

"La casa de fang", de la Beuth Hochschule für Technik Berlin, obté l'XI Premi a l'Edificació Saludable de la Càtedra Marjal Healthy de la Universitat d'Alacant

Wind of changes i Home from home, de la UA i la Robert Gordon University of Aberdeen, aconsegueixen els esments honorífics i Sun Shell, l'especial del jurat

 

Casa_barro1a
Casa_fang1
Casa_fang2
Casa_fang3
Casa_fang4
Casa_fang5
Casa_fang6
Casa_fang7

 

Alacant. Dijous, 6 de juliol de 2017

El projecte titulat La casa de fang, obra dels estudiants David Petsch i Anton Schmidtke, de la Beuth Hochschule für Technik Berlin, va obtenir ahir el primer premi de l’XI Edició dels Premis a l'Edificació Saludable que cada any lliura la Càtedra Marjal Healthy de la Universitat d'Alacant. La decisió del jurat, que es va fer pública durant la cerimònia de lliurament dels guardons celebrada al MUA, destaca «un treball equilibrat en les tres àrees en les quals es basa: concepte i anàlisi, validació i proposta de disseny». Entre altres aspectes, se n'ha valorat per unanimitat «l'originalitat del plantejament i la materialització de la idea», així com el disseny plantejat, en una única planta, que consideren «adequat tant a l'entorn com a la seua climatologia». El jurat, compost per Robert Demel, Andre de Ruiter, Carlos Marcos Alba, Huda Salman i Palmira Gómez, ha incidit en «l'ús d'espais flexibles i amb una adequada i rica relació entre l'interior i l'exterior. L'habitatge es resol amb una envolupant de fusta que a l’interior allotja uns murs d'argila, tipus tapial, que garanteixen un alt grau de confort», conclouen. El premi està dotat amb mil euros i un diploma acreditatiu.

Així mateix, es va considerar concedir dues mencions honorífiques dotades amb 500 € als treballs titulats Wind of changes i Home from home, realitzats per estudiants de la Universitat d'Alacant i la Robert Gordon University of Aberdeen, Escòcia. De la proposta de la Universitat d'Alacant, Wind of changes, realitzada per Agustín F. Morazzoni, Cristian Francés García i Juan Ignacio Abat, s'ha valorat «la rotunditat de la proposta, la qualitat espacial dels exteriors de l'habitatge i la vinculació a l'emplaçament, les vistes i l'entorn». Pel que fa a la de la universitat d'Aberdeen, els autors de la qual han sigut Mairi Kennedy, Grant Donaldson, Jonathan Strachan i Cameron Wood, el jurat n’ha destacat «el desenvolupament del projecte i la seua validació amb les eines informàtiques disponibles, així com la varietat d'espais de qualitat en l'exterior de l'habitatge».

Finalment, el jurat ha acordat, a més, lliurar una distinció especial al projecte Sun shell, realitzat pels estudiants Daniel Bukowski i Alon Shofman, de la Beuth Hochschule für Technik Berlin. D'aquesta proposta s'ha destacat la qualitat i «la radicalitat formal adaptada a l'anàlisi climàtica i a l'ús de la tecnologia».


Més col·laborativa i interuniversitària

El lliurament dels premis de la Càtedra Marjal de la Universitat d'Alacant va comptar amb les intervencions del vicerector de Campus i Tecnologies, Rafael Muñoz, el president de la Fundació Marjal, Francisco Gómez, la regidora d'Ocupació de l'Ajuntament d'Alacant, Sonia Tirado, i el director de la Càtedra, Antonio Galiano. Durant el transcurs de la cerimònia, Francisco Gómez va remarcar que faran un pas més en la internacionalització i l'ús de les noves tecnologies, amb l'objectiu de propiciar la creació de grups interuniversitaris. En aquest sentit, Galiano va anunciar «l'ús de plataformes de comunicació i col·laboració de l'entorn BIM –Building Information Modelling– que permetran realitzar projectes de forma col·laborativa i no presencial de manera constant».

Al llarg del curs han participat en el projecte formatiu de la Càtedra Marjal Healty un total de 32 equips de treball compostos per uns 120 estudiants de diferents nacionalitats. D’aquests, vuit van ser seleccionats com a finalistes per a poder optar a aquests premis que ja arriben a l’onzena edició.

L'acte va comptar, entre altres personalitats, amb la presència de la vicerectora de Responsabilitat Social, Igualtat i Polítiques Inclusives, María José Rodríguez, la subsecretària general, Dolores Lozano, el gerent, Rafael Pla, i el degà de l'Escola Politècnica d'Amsterdam, Gerard Kuiper. El lliurament de premis va culminar amb una espectacular i original actuació del grup Subcielo que va consistir en una performance de música i dansa que, amb el títol de Célula, es va realitzar en vertical i amb arnesos sobre les parets de l'edifici central del Cub situat al complex arquitectònic del Museu de la Universitat d'Alacant.

L'exposició amb els treballs seleccionats es podrà visitar a la Sala Cool del Cub fins a final del mes de juliol.

 

Notícies relacionades:

La Càtedra Marjal Healthy de la Universitat d'Alacant organitza l'XI edició dels seus Premis a l'Edificació Saludable

CONVOCATÒRIA A MITJANS - El Mua acull demà el lliurament de premis de Càtedra Marjal Healthy de la Universitat d'Alacant

Els Premis d'Edificació Saludable compleixen deu anys

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464