Saltar apartados

La UA aconsegueix multiplicar per deu les ajudes concedides per l'exigent programa CA107 d'Erasmus+, gràcies a l'alta qualitat dels projectes presentats

La UA va rebre per primera vegada aquesta ajuda l’any 2016 amb 31.000 euros rebuts, i enguany ha passat a 330.000

Aquesta ajuda implica la possibilitat d’augmentar els fons d’ajuda en la UA de 7 mobilitats a 111

 

ALUMNES_INTERNACIONALS1 ALUMNES_INTERNACIONALS2

 

Alacant. Dimecres, 5 de juliol de 2017

L’exigent programa europeu CA107 d’Erasmus+ acaba de fer pública la resolució de l’any 2017 amb un resultat espectacular per a la Universitat d’Alacant, a la qual la comissió ha adjudicat 330.000 euros, gràcies a la qualitat dels projectes presentats pel Vicerectorat de Relacions Internacionals de la UA.

El vicerector Juan Llopis i el director del Secretariat de Mobilitat Internacional de la UA, Antonio Galiano, expliquen que la UA va rebre per primera vegada fons d’aquest programa el curs passat 2015/2016, amb una ajuda de 31.000 euros i enguany els projectes presentats han aconseguit una ajuda de 330.000 euros “el que suposa un espectacular increment que multiplica per deu els fons concedits respecte al passat any”, afirmen.

La concessió d’aquests fons permetrà incrementar la mobilitat internacional dels estudiants, el personal docent i el personal de la UA, i passar de 7 mobilitats de l’any passat a 111 en aquesta edició. “És una notícia excel·lent per a la UA atès l’alt grau de competitivitat i exigència de la UE per a la concessió d’aquestes ajudes de mobilitat internacional”, ha declarat Juan Llopis.

La novetat d’enguany és que els projectes redactats van a permetre incloure mobilitat per a professors i per a personal, ja que l’any passat només es van presentar per a estudiants i “això ens va a permetre reforçar la relació amb socis que considerem estratègics”, afig Galiano.

Els dos detallen que “per a aconseguir aquests excel·lents resultats ha sigut d’una importància vital el treball dut a terme per l’Oficina de Mobilitat de la UA i tenir el suport de les facultats, atès que el projecte està vinculat al tipus d’activitat que cal desenvolupar en el país”, i afigen que “a la UA hem redactat un projecte per a col·laborar amb 17 països de tot el món i ens han concedit finançament en els projectes sol·licitats per a Argentina, Austràlia, Costa Rica, Geòrgia, l’Índia, Iran, Corea, Mèxic, Malàisia, Moçambic, Xile, Sèrbia, Tunísia i Sud-àfrica”.

 

Destinacions concedides per Facultats i àrees de coneixement:

Escola Politècnica Superior:

- Informàtica: Costa Rica i l’Índia.

- Arquitectura: Austràlia, Costa Rica, Corea, Mèxic i Xile.

Facultat de Filosofia i Lletres:

- Llengües: Tunísia, Sèrbia, Iran, Sud-àfrica i Malàisia

Facultat de Ciències:

- Ciències: Argentina

- Màster de Gestió Pesquera Sostenible: Moçambic

Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials:

- Econòmiques: Índia i Sud-àfrica.

Per a tots els centres: Geòrgia.

 

Què és el programa CA107 d’Erasmus Plus?

Durant més de 25 anys Europa ha finançat el Programa Erasmus i això ha possibilitat a més de tres milions d’estudiants europeus fer una part dels estudis en una altra institució d’Educació Superior d’Europa. Erasmus+ amplia aquestes oportunitats, i permet la mobilitat entre altres parts del món i Europa, és a dir, entre els anomenats “Països del programa” i “Països associats”.

Els països del programa són aquells que participen plenament en el programa Erasmus+ (els 28 països membres de la UE, Islàndia, Liechtenstein; Noruega, l’antiga República Iugoslava de Macedònia i Turquia) i els països associats de la resta del món (Suïssa, Andorra, Mònaco, San Marino, l’Estat de la Ciutat del Vaticà, Iran, l’Iraq, Iemen i els països del Consell de cooperació del Golf no són elegibles per a mobilitat internacional).

El programa atorga prioritat màxima a les regions veïnes de la UE, tant de l’Est (Armènia, Azerbaidjan, Bielorússia, Geòrgia, Moldàvia, Rússia i Ucraïna) com del Sud (Algèria, Egipte, Israel, Jordània, Líban, Líbia, el Marroc, Palestina, Síria i Tunísia).

Els avaluadors d’aquest programa de mobilitat internacional són molt exigents i valoren les propostes segons els criteris següents:

  • Rellevància de l’estratègia
  • Qualitat dels mecanismes de cooperació
  • Qualitat del disseny i execució del projecte
  • Impacte i difusió

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464