Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i les Conselleries d'Hisenda i Economia Sostenible posen en marxa una càtedra per a analitzar la transformació de l'actual model econòmic valencià

El rector, Manuel Palomar, i el conseller, Vicent Soler, han firmat aquest dilluns el conveni de creació de la càtedra “Transformació del model econòmic”, que dirigirà el catedràtic de la UA Josep Antoni Ybarra

 

Catedra_model_economic1
Catedra_model_economic2
Catedra_model_economic3
Catedra_model_economic4

 

Alacant. Dilluns, 3 de juliol de 2017

La Universitat d’Alacant i les Conselleries d’Hisenda i Model Econòmic i Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, han posat en marxa aquest dilluns la càtedra “Transformació del model econòmic” a través de la firma del conveni entre les dues entitats al despatx rectoral de la Universitat. Han rubricat l’acord el rector, Manuel Palomar, i el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, en un acte en què han participat també el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, la secretària general de la Universitat, Esther Algarra; Empar Martínez, directora general del Sector Públic i Model Econòmic; i Juan Luis Nicolau, catedràtic de la UA, degà de la Facultat d’Econòmiques.

La càtedra té com a objectiu esdevenir una plataforma acadèmica que pretén la reflexió al voltant de qüestions relacionades amb la transformació de l’actual model econòmic valencià, i també la divulgació i la transferència del coneixement vinculat a aquesta temàtica i determinar el marc de col·laboració entre el Govern Valencià i la Universitat d’Alacant en el foment del coneixement i difusió d’un nou model econòmic valencià.

La Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d’Alacant serà l’encarregada de desenvolupar les activitats de la càtedra, de la qual s’ha encarregat la direcció al catedràtic de la UA, Josep Antoni Ybarra, i en la qual podran col·laborar, d’acord amb projectes concrets, altres centres, departaments i instituts.

El rector ha destacat que “aquesta càtedra acompleix un paper fonamental de la Universitat en la tasca d’aquesta de implicació en la societat i de transferència del coneixement. Un acord que ens permetrà generar sinergies que permeten avanços en la transformació del model econòmic valencià i que aquests avanços siguen transmesos a la societat tant per al seu coneixement com per a la seua implicació i aportació”.

La càtedra farà una feina centrada en la potenciació de seminaris, jornades, conferències i publicacions d’un alt nivell l’objectiu dels quals serà la investigació especialitzada i la difusió pública dels avanços dins d’un marc d’anàlisi, i possibilitarà una major participació social i un estudi rigorós de les decisions que cal prendre per part de la Conselleria. La finalitat, per tant, és aconseguir que la càtedra Transformació Model Econòmic siga un enllaç decisiu i funcional entre l’activitat educativa i investigadora de les universitats.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha destacat la importància de “comptar amb les Universitats en el necessari canvi de model de la nostre economia, que s’ha de centrar en la innovació i la competitivitat econòmica, social i mediambiental. La càtedra serà una simbiosi, la Universitat tindrà els mitjans i la Generalitat i la societat seran els beneficiaris d’un treball en què implicarem tots els agents socials i que marcarà la forma com hem d’actuar per adaptar la nostra economia i anticipar les necessitats d’aquesta”.

Per la seua banda, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Rafa Climent, impulsor d’aquesta càtedra de Transformació del Model Econòmic Valencià, ha assenyalat que “ens trobem en una cruïlla clau per al futur de la nostra economia, el model que ha funcionat fins ara no ens serveix per a afrontar els reptes de futur i és fonamental que dissenyem un full de ruta que ens duga a disposar d’un model econòmic capaç d’adaptar-se, ser competitiu i que responga a la societat d’una manera sostenible. La càtedra que avui posem en marxa ens assenyalarà el camí a través d’un rigorós treball que implicarà a grans professionals”.

A través de la càtedra es faran activitats i accions com el desenvolupament de línies d’investigació conjunta; cooperació per a aconseguir projectes d’investigació en àmbit valencià, espanyol i europeu; suport en la realització de tesis doctorals en l’àrea de coneixement de la càtedra; realització de treballs d’investigació; promoció de trobades nacionals i internacionals d’experts en l’àrea d’interés de la càtedra, o estudis de temes ambientals, socials i econòmics en el àmbit del desenvolupament sostenible d’interés per a la càtedra.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464