Saltar apartados

L'empresa Nouss Intelligence naix avui fruit d'un projecte d'investigació amb un producte que aspira a revolucionar el mercat

L’empresa Nouss Intelligence naix avui fruit d’un projecte d’investigació amb un producte que aspira a revolucionar el mercat

Nouss_Intelligence_EBT

 

Alacant. Dimarts, 11 de juliol de 2017

És la dotzena empresa de base tecnològica (EBT) que es crea des de la Universitat d’Alacant. Nouss Intelligence ha nascut aquest dimarts 121de juliol promoguda pels investigadors de la UA, Juan Manuel García Chamizo, Jerónimo Mora Pascual i Javier Ferrández Pastor i pels promotors externs Fernando Gil Guerrero Gómez, Rafael Valdivieso i Óscar Marín Alonso i participada per la institució acadèmica a través de la Fundació Parc Científic d’Alacant.

Nouss Intelligence naix d’un projecte d’investigació que estudia l’aplicació de la intel·ligència artificial a la planificació organitzativa del manteniment, fet que permetrà, segons Jerónimo Mora, un dels impulsors “reduir temps, produir estalvi, augmentar la qualitat i optimitzar els serveis amb aquest planificador”. La decisió de fer el pas i posar en el marcat el producte es va produir “en adonar-nos que estàvem treballant en una cosa que no existia en el mercat del manteniment, no hi havia eines que automatitzen la gestió del treball”.

En l’acte de la firma de constitució de la nova EBT han participat Joaquín Marhuenda, director de Projectes Institucionals de la Universitat d’Alacant i Amparo Navarro, vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement de la Universitat d’Alacant i vicepresidenta de la Fundació Parc Científic d’Alacant, qui ha assegurat que “les empreses de base tecnològica que promovem des de la UA posen en valor els nostres investigadors i la tecnologia desenvolupada en els laboratoris a través de la investigació”.

La nova empresa ja té una important cartera de clients interessats en els seus serveis que funcionaran a través d’un sistema de pagament per ús, “això evitarà que els clients necessiten fer grans inversions en infraestructures, sinó que serà l’empresa qui farà el producte adaptat a les necessitats de cada client, amb uns costos molt ajustats i amb tot el material en el núvol, fet que suposa que ofereix una àmplia disponibilitat i evita les pèrdues del treball”.

L’empresa ja té experiències pràctiques en les quals s’han posat a treballar els “motors intel·ligents de planificació de tasques basats en intel·ligència artificial”, com en el zoològic de l’Ajuntament de Barcelona, on “hem casat els recursos de l’empresa amb les necessitats que hi ha i s’hi ha aconseguit que una sola persona siga capaç de fer tota aquesta organització”.

El pas següent de l’empresa se centrarà ara a “modelitzar el producte perquè done solucions a altre tipus d’empreses, com puguen ser hotels, ports, navilieres o ciutats” exemples que tenen altes exigències de manteniment.

 

Notícies relacionades:

La Universitat d’Alacant i el Parc Científic d’Alacant premien cinc idees innovadores en la VI edició dels Premis Impuls

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464