Saltar apartados

La Seu Universitària de la Nucia clausura els cursos d'estiu amb el X Simposi Internacional d'R+D+I sobre Literatura i Llengua

 

Alacant. Divendres, 21 de juliol de 2017.

El X Simposi Internacional de Noves Tendències en R+D+I en Literatura, Llengua i TIC sobre la Corona d'Aragó. De la Innovació al Cànon, celebrat a la Seu Universitària de la Nucia els dies 10, 19 i 20 de juliol, ha clausurat els cursos d'estiu de la UA en la seu universitària de la localitat.

Aquesta trobada, que tenia com a principal objectiu «fer conèixer els avanços de la investigació de les temàtiques relatives a la lingüística basada en l'ús, estudis literaris i culturals (edat mitjana i edat moderna), lingüística de corpus referida a la gramàtica, humanitats digitals i estudis literaris en llengua anglesa», ha comptat amb la participació d'un total de trenta experts procedents de la University of California at Santa Barbara, California Politechnic State, Universitat Jaume I, Universitat de Barcelona, la Universitat de València i la Universitat d'Alacant, i a més, s’hi han presentat dues tesis doctorals a càrrec dels professors Joan de Déu Martines Llinares sobre «El lèxic de la naturalesa en l'obra literària d'Enric Valor» i Gustavo Cambraia Franco sobre «La traducció dels sermons més representatius de Sant Vicent Ferrer al portuguès», tesis que s'han desenvolupat en el Doctorat en Transferències Interculturals i Històriques en l'Europa Mediterrània que s'imparteix a través de la UA i l'Institut IVITRA a la seu de la Nucia. Aquestes tesis van nàixer de les ponències presentades en edicions anteriors d'aquest simposi internacional a la seu universitària.

Doctorat Internacional
El X Simposi Internacional del Noves Tendències en R+D+I en Literatura, Llengua i TIC sobre la Corona d'Aragó. De la Innovació al Cànon forma part de les activitats formatives específiques del Doctorat Internacional en Transferències Interculturals i Històriques de l'Europa Medieval Mediterrània de la Universitat d'Alacant ISIC- IVITRA (ISIC 2012-022), de les activitats de recerca del Projecte d’Investigació Prometeu II/2014/018 de la Generalitat Valenciana i del Programa Estatal de Foment de la Investigació Científica i Tècnica d'Excel·lència FFI2015-69694-P (MINECO-FEDER) del Ministeri d'Economia i Competitivitat del Govern d'Espanya.

Notícies relacionades:

La UA i l'Ajuntament de la Nucia presenten els Cursos d'Estiu Rafael Altamira 2017

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464