Saltar apartados

La UA lidera el rànquing espanyol d'ocupabilitat dels egressats en Ciències de la Salut

L’estudi de la fundació Everis també situa els estudis de la Universitat d’Alacant de Dret, Administració d’Empreses i Econòmiques entre els millor valorats per part de les empreses espanyoles

Ciències_Salut

 

Alacant. Dimarts, 18 de juliol de 2017

El rànquing que la fundació Everis fa cada any entre les empreses per a conèixer l’opinió dels ocupadors sobre els professionals recentment titulats contractats en les seues plantilles durant els últims cinc anys, ha tornat a situar la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant en el lloc més alt de l’estudi en l’apartat de Salut i Benestar i entre les 10 millors universitats espanyoles en els estudis de Dret, Administració d’Empreses i Econòmiques.

L’estudi analitza les competències de l’alumnat, enteses com a destreses clau per al desenvolupament del treball. Per a fer el rànquing es pregunta als responsables de contractació de les empreses per la importància de vuit competències en relació amb la realització d’aquestes per part dels treballadors: treball en equip; habilitats interpersonals i comunicació; coneixements tècnics de la professió; honestedat i compromís ètic; capacitat d’aprenentatge; anàlisi i resolució de conflictes; orientació a resultats; i habilitat per a treballar en entorns multiculturals i multidisciplinaris.

L’honestedat i el compromís ètic és la competència més valorada pels ocupadors, mentre que, la capacitat d’anàlisi i la resolució de problemes té la valoració més allunyada de l’expectativa dels responsables de contractació. cal destacar que la competència menys rellevant per als encarregats de contractació, l’habilitat per a treballar en entorns multiculturals i multidisciplinaris, és la més satisfeta pels titulats recentment.

El rànquing mostra les universitats espanyoles millor valorades en cinc àrees de coneixement segons la percepció dels ocupadors sobre els titulats contractats recentment: Humanitats i Ciències Socials; Informàtica, Tecnologies de la Informació i Comunicació; Administració d’Empreses, Econòmiques i Dret; Salut i Benestar; i Ciències i Enginyeries.

Aquest estudi recull l’avaluació de les empreses sobre els titulats contractats recentment sense experiència prèvia. Cal destacar que, malgrat l’amplitud de la mostra, 3.545 empreses, hi ha dos segments que no són considerats en la investigació: El sector públic, pels criteris utilitzats a l’hora de seleccionar els seus contractats; les empreses privades amb menys de deu empleats, amb la finalitat d’optimitzar els recursos en empreses que lideren aquestes contractacions, és a dir, les empreses amb més de deu empleats.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464