Saltar apartados

Un conveni entre la UA i la UCLM permet crear el "doble digital" del jaciment de l'Alcúdia

L’acord entre l’INAPH de la Universitat d’Alacant i l’IDR de la Universitat de Castella-la Manxa ha desenvolupat una infraestructura capaç de generar models digitals d’alta resolució i visualitzacions 3D

 

Alacant. Dilluns, 17 de juliol de 2017

La firma d’un conveni específic d’I+D en matèria de documentació del patrimoni arqueològic entre l’INAPH, per part de la Universitat d’Alacant, i el Grup de Teledetecció i SIG de l'Institut de Desenvolupament Regional de la Universitat de Castella-la Manxa, ha permès el desenvolupament d’una infraestructura de dades espacials sobre patrimoni arqueològic (IDEARQ+SIA) aplicada a projectes d’investigació desenvolupats en col·laboració entre les dues institucions, com El Tolmo de Minateda (Hellín, Albacete), les excavacions del qual es cofinancen per la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa i la Universitat d’Alacant, i ara el nou Projecte Domus-L’Alcúdia: viure a Ilici.

El jaciment de l’Alcúdia d’Elx s’ha inclòs en el visor cartogràfic d’aquesta IDE. En aquest visor ja es poden veure els primers resultats del treball fet pel grup de la UCLM, que durant la campanya d’excavació del projecte Domus va fer diferents vols fotogramètrics amb el dron per a generar alguns productes geomàtics d’alta resolució (fotos aèries georeferenciades, models digitals d’elevacions, núvols de punts) i algunes visualitzacions en 3D del jaciment i del sector 4F.

El visor cartogràfic és un exemple de col·laboració I+D+I entre la Universitat d’Alacant i la Universitat de Castella-la Manxa.

 

En els enllaços següents es poden veure els primers resultats:

Fotos aèries del jaciment i del sector 4F

Visualització del núvol de punts en 3D de l’Alcúdia

Visualització del núvol de punts en 3D del sector 4F (excavació projecte Domus-l’Alcúdia) i de les domus romanes

 

ConvenioUA_UCLM1
ConvenioUA_UCLM2
ConvenioUA_UCLM3
ConvenioUA_UCLM4

Foto 1: Núvol de punts 3D de l'Alcudia

Foto 2: Núvol de punts 3D_4F

Foto 3: Visor cartogràfic

Foto 4: Visor cartogràfic_4F

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464