Saltar apartados

Carmen Herrero, catedràtica de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica de la Universitat d'Alacant, premi Jaume I d'Economia 2017

Carmen_Herrero
Alacant. Dimarts, 6 de juny de 2017
La catedràtica de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica de la Universitat d'Alacant, Carmen Herrero Blanco, serà guardonada amb el Premi Jaume I d'Economia 2017, «pel seu esforç, talent i dedicació». Així ho acaba de fer públic la Fundació Premis Rei Jaume I reunida a València en una edició que ha destacat per comptar, en les deliberacions del jurat, amb la presència de tres premis nobel: Bernard Lucas Feringa (Premi Nobel de Química el 2016), Serge Haroche (Premi Nobel de Física el 2012) i Stefan Hell (Premi Nobel de Química el 2014). De fet, una de les principals característiques d'aquests guardons és l'excel·lència del jurat.

Els Premis Jaume I són els més ben remunerats de tots els que es concedeixen a Espanya. Dedicats especialment a la promoció de la ciència, la recerca i l'emprenedoria, enguany han comptat amb 220 candidatures de diferents especialitats de les quals han eixit els sis guanyadors d'aquest anys, que ja compleix la vint-i-novena edició. Els guanyadors rebran cent mil euros, medalla d'or i un diploma acreditatiu en una cerimònia presidida per Ses Majestats els reis d'Espanya.

La professora Herrero, que és, a més, doctora Honoris causa per la Universitat de Granada, ha rebut la notícia «amb gran sorpresa» i s'ha reconegut «molt contenta perquè, sincerament, enguany no m’ho esperava», ha assegurat. La catedràtica alacantina, que ja va ser candidata en una edició anterior, ha reconegut que aquest serà «un colofó perfecte per a una carrera molt llarga amb molts reconeixements, però també amb molt de treball», ja que segons ha anunciat, «espere jubilar-me l’any que ve».


Una vida de compromís

Catedràtica de la Universitat d'Alacant investigadora de l'Ivie, Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques, ha dedicat un esforç considerable al treball institucional, a l'establiment d'estàndards acadèmics i la gestió de programes de recerca. «He estat involucrada en la FECYT, el programa Ramón y Cajal, l'ANECA i l'ANEP». Va treballar a temps complet per al Ministeri de Ciència i Innovació durant dos anys (2005-2007), dirigint un dels programes de suport a la recerca més ambiciosos desenvolupats a Espanya, per a incorporar-hi investigadors joves competitius, el Programa I3.

Tot i això, de la seua dilatada i multidisciplinària trajectòria investigadora, Carmen Herrero sosté que un dels seus principals motius d'orgull «és haver engegat el Departament de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica de la Universitat d'Alacant» del qual, a més d'artífex, va ser la primera catedràtica i directora «i que ha esdevingut un referent tant nacional com internacional de primer ordre de la mà d'altres col·legues, com Luis Corchón, Fernando Vega-Redondo i Antonio Villar». El Departament de la Universitat d'Alacant és avui dia reconegut i respectat fora d'Espanya, tant per les seues contribucions en recerca com per haver establit un dels primers doctorats internacionals.

En la seua recerca ha cobert una varietat de temes «des de les meues contribucions inicials a extensions no lineals de models input-output, fins a les col·laboracions recents amb les Nacions Unides en la construcció d'indicadors socials, es podria dir que el fons comú de tot el meu treball és la preocupació implícita pels problemes socials, especialment l’equitat». Decisions socials i avaluació del benestar social estan presents en totes les seues contribucions, tant teòriques com empíriques. Un interès que, com ella mateixa reconeix, «ha evolucionat des d'una aproximació purament teòrica a una més mixta, que considera simultàniament anàlisis teòriques i empíriques».NOTÍCIES RELACIONADES:

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464