Saltar apartados

Convocatòria a mitjans: Trobada amb els mitjans i Francis Mojica, Premi de la Fundación Lilly d'Investigació Biomèdica Preclínica

 

Alacant, 6 de juny de 2017

 

Dia: 8 de juny

Hora: 10:30 hores

Lloc: Sala d’autoritats. Edifici de Presidència. CSIC (C/ Serrano, 117). Madrid.

Els Premis Fundación Lilly d’Investigació Biomèdica 2017 reconeixen trajectòries científiques d’excel·lència i que representen un exemple de la Investigació Biomèdica d’alta qualitat que es fa a Espanya. Els dos premiats d’aquesta edició són Francisco Martínez Mojica, en investigació preclínica i Luis Paz-Ares, en clínica.

Amb la finalitat d’aprofundir en les línies d’Investigació pioneres que estan fent els guardonats, la Fundación Lilly ha convocat una trobada el pròxim dijous 8 de juny a les 10.30 hores a la sala d’autoritats de l’Edifici de Presidència del CSIC (C/ Serrano, 117). Hi estaran presents, a més dels professors Francisco Martínez Mojica i Luis Paz-Ares, el doctor José Antonio Sagristà, director de la Fundación Lilly.

 

El descobridor de l’edició genètica CRISPR, Francisco Martínez Mojica, explicarà les aplicacions d’aquesta tecnologia en la Biomedicina

El descobriment del professor Francisco Martínez Mojica del sistema d’immunitat adquirida dels bacteris va permetre plantar les bases de la reconeguda tecnologia CRISPR, que Science va considerar l’avanç científic del 2015 i que ha suposat una fita en la història de la humanitat. L’aplicació d’aquesta tecnologia com a agent terapèutic és molt prometedora per a les malalties de base genètica com les malalties rares o molts tipus de càncer. A més, explicarà les seues investigacions en el camp de la Microbiologia, concretament en la investigació d’antimicrobians específics contra patògens, alternatius als antibiòtics i que no afecten la microbiota beneficiosa. Martínez Mojica és professor del departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d’Alacant i ha sigut reconegut en la categoria d’Investigació Biomèdica Preclínica.

 

Luis Paz-Ares presentarà els avanços de les seues investigacions en el tractament del càncer de pulmó

El professor Luis Paz-Ares exposarà els avanços en els seus estudis de biomarcadors que permeten el diagnòstic precoç del càncer de pulmó, una malaltia de la qual anualment es diagnostiquen a Espanya 25.000 nous casos. Les investigacions del professor Paz-Ares han provocat un canvi de paradigma en el tractament terapèutic d’aquest tumor. El cap de Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari 12 de Octubre de Madrid ha sigut premiat en la categoria d’Investigació Biomèdica Clínica.

L’Acte Acadèmic de lliurament dels Premis d’Investigació Biomèdica, presidit per Carmen Vela, Secretària d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, tindrà lloc la mateixa vesprada, a partir de les 19.00 hores, a la sala d’actes del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

L’acte es podrà seguir en streaming des del canal de YouTube de la Fundación Lilly (https://www.youtube.com/watch?v=dkesjdsclly)

Et convidem a seguir-nos en @FundacionLilly i a  fer tuits amb el #PremiosFLilly

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464