Saltar apartados

El dilluns 12 de juny la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant obri el termini de preinscripció

 

Alacant. 9 de juny de 2017

La Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant obri el període de preinscripció per al curs 2017-18 el dilluns dia 12 de juny de 2017. Fins al divendres 16, les persones que hi estiguen interessades poden realitzar l’entrega de la preinscripció de manera presencial en la Secretaria de l'aulari III del campus de Sant Vicent del Raspeig i, enguany i com a novetat, també en línia

El programa acadèmic de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant per al pròxim curs acadèmic 2017-18 tindrà un total de 181 assignatures agrupades entorn de cinc àrees de coneixement, entre les quals les Humanitats sumen el 40 % del total. L'elecció d'assignatures que duguen a terme els alumnes en aquesta primera fase serà la que ajudarà a definir el Programa Acadèmic de la UPUA del pròxim curs, segons l'interès que mostren per les diferents matèries. Així ho ha aclarit Concepción Bru Ronda, directora de la UPUA. Bru ha avançat una altra de les novetats que hi haurà aquest pròxim curs en la UPUA, i és la posada en marxa del Programa Integrat Sènior en Humanitats, en què l'alumnat de la UPUA compartirà aules amb els estudiants dels graus. La matrícula per a aquest programa encara no s'ha convocat.

Als 1.390 estudiants de la UPUA inscrits durant aquest curs actual 2016/2017 ja se'ls ha enviat durant aquesta setmana, per correu postal, la preinscripció per al curs següent. Ells, juntament amb dos-cents que s'hi han interessat, ja disposen de la informació per a la preinscripció.EFOS 2017 i XV Trobada de Programes Universitaris per a Persones Grans

Coincidint en el mateix període de temps de la preinscripció, des del dilluns 12 i fins al 16 de juny, la Universitat d'Alacant exerceix la presidència de l'Associació Estatal de Programes Universitaris per a Persones Grans i participa en la XV Trobada de Programes Universitaris per a Persones Grans. En la trobada, que tindrà lloc a Santiago de Compostel·la, l'alumnat de la UPUA presentarà pòsters i comunicacions fruit de les recerques. Aquests materials ja es van avançar en la passada edició de Gerontològica 2017, celebrada en la UA el passat 24 de maig.

Els pòsters confeccionats pels estudiants de la UPUA són «Intervenció des de la responsabilitat social d'alumnes del diploma sènior UPUA en el programa de l'absentisme escolar (APAE)», «Incubadora de valors. La recollida solidària d'aliments com a acció social entre l'alumnat del Diploma Sènior UA», «Voluntariat per a la promoció de l'activitat fisicocultural en les persones grans», «Club EUCONET. TICs per a un envelliment actiu i solidari», «Solidaritat intergeneracional i responsabilitat social en envelliment actiu: cançons per a activar la memòria i el cos», «Els majors també comptem: majors i mitjans... una assignatura pendent?», i «Integració cultural i aprenentatge col·laboratiu: converses en diverses llengües».

Aquests pòsters s'estan presentant també en la Reunió Internacional EFOS 2017. Xarxa Educativa Sènior. Reunió del Projecte EDUSENNET i Conferència General en la Universitat Tecnològica Chemnitz, Alemanya. Concepción Bru participa en EFOS 2017 des d'ahir, dia 8, i fins demà, 10 de juny. Allí, nou universitats europees es reuneixen per a exposar resultats dels estudis i anàlisis realitzades en el marc del projecte Xarxa Educativa Sènior, EDUSENNET. Sota el lema «Education for the Elderly and together with young people in Europe», s’hi donen cita amb l'objectiu de compartir experiències en innovació educativa, bones pràctiques, la realitat de la formació universitària per a majors (+55) a Europa i futures demandes de la població major que seran analitzades en aquest marc europeu de col·laboració propiciat per la UE en l'àmbit de les convocatòries ERASMUS+ i determinant per als desenvolupaments estratègics de les polítiques europees en envelliment i formació permanent. La UA aportarà les seues valuoses experiències i recerques en aquest camp per mitjà de la UPUA i porta els pòsters presentats en Gerontològica.

Concepción Bru assenyala com «els ha cridat molt l'atenció en positiu l'impacte que tenen el Programa de Majors i Mitjans de Comunicació, el Programa APAE i l'Ajuda a la Presentació de l'absentisme Escolar».

UPUA_plazoPreinscripcion

Fotografia cedida per la UPUA

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464