Saltar apartados

El projecte #Reme de Fab Lab Alacant col·labora amb l'Ambaixada d'Itàlia en#ITmakES Village Madrid

Exposa en el Centre Cultural Conde Duque de Madrid des de demà divendres 2

L'Ambaixada d'Itàlia a Espanya incorpora el projecte amb motiu de la celebració del Dia de la República

 

Fab_LAB1
Fab_LAB2
Fab_LAB3

 

1 de juny de 2017

L'Ambaixada d'Itàlia a Espanya exposa el projecte #Reme en el Centre Cultural Conde Duque de Madrid, des de demà divendres dia 2 de juny i amb motiu de la celebració del Dia de la República. Des del 2 i fins al 4 de juny #Reme estarà exposada en l'espai #ITmakES Village. Aquest és un sistema constructiu per a refugis d'emergència, dissenyat en Fab Lab Alacant, el laboratori de recerca en fabricació digital de la Universitat d'Alacant.

L'activitat naix fruit de la participació de Fab Lab Alacant en les jornades The Fab Linkage, que van tenir lloc el mes d'abril. Fab Lab Alacant col·labora amb l'Ambaixada d'Itàlia a Espanya amb l'objectiu d'impulsar i reforçar la cooperació entre dissenyadors i makers italians i espanyols i promoure el disseny.

El refugi #Reme és un disseny innovador que parteix de fabricació digital per a donar solucions al problema habitacional en situacions d'emergència. Aquesta estructura parteix d'un sistema dissenyat en el Departament d'Expressió Gràfica i Cartografia de la Universitat d'Alacant pels arquitectes Juan Carlos Castro, Paco de Juanes i Leandro Moreno.

#ITmakES Village és un espai dedicat al saber fer, al disseny i la producció digital. L'objectiu d'aquest esdeveniment és celebrar una gran festa per a commemorar el Dia de la República i servirà d'inici per a la Passione Italia, que seguirà fins al 4 de juny al Centre Cultural Conde Duque i que presentarà el bo i millor d'Itàlia. L'espai vol promoure el treball de dissenyadors, creadors, makers i startuppers italians i espanyols.

La col·laboració del laboratori Fab Lab Alacant amb l'Ambaixada d'Itàlia va nàixer amb la participació de #Reme en les primeres jornades del projecte The Fab Linkage per a la cooperació creativa de dissenyadors espanyols i italians en projectes de fabricació digital. Aquest esdeveniment és part de la iniciativa de l'Ambaixada d'Itàlia ITmakEs, un conjunt de projectes de l'ambaixada per a promoure i redefinir el nou Made in Italy.

#Reme es basa en tres peces en codi obert combinables que poden ser produïdes en qualsevol laboratori de fabricació digital amb els materials de què es dispose. Aquest nou concepte significa una nova manera de mirar el problema i elimina dos dels grans inconvenients d'aquestes construccions que són el transport fins al lloc i la limitació de configuracions que suposa un sistema predissenyat. A més, afavoreix l'apoderament i la interacció en les comunitats en les quals s'estableixen.


#Reme

Projecte guanyador del Primer Premi en el Festival Internacional d'Arquitectura ema3 del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya, COAC Barcelona; #Reme ha participat, juntament amb l'ONG Karam, en la recaptació de fons per a refugiats del Mercat de Disseny d'Alacant, i va ser part de l'exposició i les jornades de fabricació digital Fab·U·Lab en el Col·legi Territorial d'Arquitectes d'Alacant. A més, ha sigut seleccionat entre 274 projectes per a la seua participació en les Trobades d'Art Contemporani (EAC) de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

Fab Lab Alacant és un laboratori de fabricació digital dins del Departament d'Expressió Gràfica i Cartografia de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant. Naix el 2010 amb la intenció de proveir els alumnes d'arquitectura de les eines tecnològiques necessàries per a dur a terme els seus projectes i creix com a laboratori de recerca en disseny paramètric. Pertany a la xarxa Fab Lab Iberia que gestiona tots els laboratoris de la xarxa Fab Lab associats al MIT (Massachussets Institute of Technology).

Fab Lab Alacant ha participat en el SOS 4.8; ha produït peces per al primer museu de videoart (EDOM) a Blanca (Múrcia); ha sigut guanyador del primer premi en l'ema3; ha participat en iniciatives ciutadanes com el projecte «Carmen, ¿tienes sal?» a Múrcia; forma part de les iniciatives maker a Alacant amb #SoundLab, MakerCig i MakerALC i des de fa tres anys organitza Fab·U·Lab, Jornades de Fabricació Digital a Alacant.

 

Notícies relacionades:

#Reme de Fab Lab Alacant participa en la iniciativa ITmakES de l'Ambaixada d'Itàlia a Espanya

 

RenderEAC1

 

RenderEAC2

 

Xarxes socials:

https://www.facebook.com/fablabalicante

https://twitter.com/fablabalc


Info d'ITmakES:

www.itmakes.net

www.thefablinkage.net

www.vivace.info

https://www.facebook.com/itmakes

https://twitter.com/italyinspa

http://www.italiaonlive.com/

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464