Saltar apartados

Els comentaris masclistes i xenòfobs del president de l'Eurogrup cap als països del sud, en el primer examen de les Proves d'Accés a la Universitat a la UA

L’article d’opinió, Dijsselbloem y los cerdos del sur, escrit per Olga Grau en El periódico, ha sigut el text de base per al comentari crític de text en l’assignatura de Castellà

 

SELECTIVITAT2017_1
SELECTIVITAT2017_2
SELECTIVITAT2017_3

 

Alacant. 6 de juny de 2017

Amb masclisme, xenofòbia i l’acrònim “PIGS” s’han estrenat aquest matí els aspirants a futurs universitaris.

Com és habitual, el primer examen de la Prova d’Accés a la Universitat (PAU), que avui comença a la Universitat d’Alacant amb 3.239 matriculats, incideix en un tema de plena actualitat; i el problema del masclisme i la xenofòbia no ho és menys. En una Europa carregada de tensions i amb el risc d’escissió pel sorgiment de brots xenòfobs i de masclisme, un risc que s’ha vist ja amenaçat per la realitat del ′Brexit′, Dijsselbloem, president de l’Eurogrup, feia unes declaracions en què rebutjava continuar rescatant països del sud d’Europa, per considerar-los alcohòlics i faldillers. L’article d’opinió d’Olga Grau, cap d’Economia d’El periódico, Dijsselbloem y los cerdos del sur, ha sigut el text de base per al comentari crític de text de l’assignatura de Castellà: Llengua i Literatura II.

La normalitat és la característica amb la qual s’estan desenvolupant a la Universitat d’Alacant les proves avui dimarts, com ha declarat la directora del Secretariat d’Accés i Orientació Universitària, Mariola Molina Vila. Molina confirmava que tot s’està succeint de forma “molt tranquil·la”. Una vegada acabat el primer matí de proves ha destacat que, fins i tot, enguany “està sent molt més tranquil que d’altres” i ho raonava en el canvi produït pel que fa als exàmens, ja que ara “en la fase obligatòria l’assignatura de la qual s’examinen és la que han cursat en el batxillerat”.

El Modernisme i el 98 en Luces de Bohemia, temes poètics de Miguel Hernández han sigut els temes a desenvolupar en l’opció A de l’examen de Castellà, que donava a escollir a l’estudiant davant de l’opció B, amb El “realisme màgic” i La casa de los espíritus, i l’evolució de la obra de Valle-Inclán.

La UA examina avui, demà i demà-passat dia 8 de juny de 2017  més dones que homes en els onze tribunals habilitats. Són 1.925 dones i 1.314 homes, que quasi igualen en nombre als qui s’examinaven al juny del 2016, amb 1.979 dones i 1.508 homes.

Una novetat enguany són els dos tribunals que hi ha a Alcoi, que es localitzen en el campus de la Universitat Politècnica de València a Alcoi (UPV), edifici Ferrándiz. La resta, els altres nou estan en el campus de Sant Vicent del Raspeig de la UA; des del número 1 al número 5, es trobaran a l’aulari I, i els tribunals que van des del número 6 fins al 9 es localitzaran a l’aulari II.

 

Notícies relacionades:

Dimarts comença en la Universitat d’Alacant la Prova d’Accés a la Universitat amb 3.239 estudiants matriculats

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464