Saltar apartados

La professora de la UA, Catalina Iliescu, participa en un debat en el Parlament Europeu convidada pel govern de Romania

 

Alacant. Dijous, 8 de juny de 2017

La professora de la Universitat d'Alacant Catalina Iliescu va participar en un debat sobre la identitat romanesa celebrat amb motiu del Dia dels Romanesos d’Enllà les Fronteres. Organitzat pel ministeri homònim en col·laboració amb el Parlament Europeu a iniciativa del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, va ser moderat per l’eurodiputada Viorica Dancila, vicepresidenta del Comitè sobre Agricultura i Desenvolupament Rural i membre del Comitè per als Drets de les Dones i Igualtat.

La intervenció de la professora Iliescu es va centrar en la importància de la llengua en la construcció de la identitat diaspòrica en el cas de la població romanesa resident a Espanya i en el paper fonamental de la UA en la transmissió d'aquest llegat, a través de projectes finançats pel Govern de Romania com rautorom (el primer traductor automàtic romanès-castellà) desenvolupat pels professors Mikel Forcada i Delia Prodan. Un altre dels temes va ser «L'escola de romanès per a la segona generació de migrants» que, des de la Seu Ciutat d’Alacant, fa més d'una dècada que preserva la llengua i tradicions romaneses, així com l'aposta de la Facultat de Filosofia i Lletres pel romanès com a Llengua D en el grau de Traducció i Interpretació.

En el debat van intervenir, a més, Andreea Pastîrnac, ministra per als Romanesos d'Enllà les Fronteres, Luminita Odobescu, ambaixadora de la Representació Permanent de Romania davant la UE, i Liliana Turoiu, presidenta de l'Institut Cultural Romanès.

 

Catalina_Iliescu1
Catalina_Iliescu2
Catalina_Iliescu3
Catalina_Iliescu4

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464