Saltar apartados

La UA consolida els seus acords internacionals en NAFSA 2017, la major fira internacional d'educació a EUA

El Vicerectorat de Relacions Internacionals de la UA ha mantingut més de seixanta reunions en cinc dies i ha consolidant acords existents amb universitats de tot el món, a més d’obrir noves vies de col·laboració amb noves universitats nord-americanes, de l'Índia, Austràlia, Corea i Malàisia


NAFSA1 NAFSA2

 

Alacant. Dilluns, 5 de juny de 2017

La Universitat d'Alacant consolida els seus acords internacionals i obri noves col·laboracions amb universitats d’arreu del món, seguint la seua línia estratègica prioritària de mobilitat internacional.

D'acord amb aquesta línia de treball, el Vicerector de Relacions Internacionals de la UA, Juan Llopis, i el director del Secretariat de Mobilitat, Antonio Galiano, van participar la setmana passada en la major trobada internacional d'educació nord-americana, NAFSA 2017, en la qual participen universitats de tot el món. En aquesta trobada, Llopis i Galiano han estat acompanyats pel director del Centre Superior d'Idiomes de la UA, Julián López, i han comptat amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca, a través del seu programa de turisme idiomàtic per a promocionar l'estudi en la Costa Blanca, amb el seu director, José F. Mozo.

Durant cinc jornades, la UA ha mantingut més de seixanta reunions amb universitats dels cinc continents amb dos objectius principals: consolidar els acords existents i iniciar la col·laboració amb nous socis.

En aquest sentit, el director del Secretariat de Mobilitat, Antonio Galiano, ha destacat la consolidació d'acords amb els socis ja existents «que no solament volen mantenir els acords vigents, sinó que, a més, han sol·licitat ampliar-los en tres àrees: augmentar el nombre d'intercanvi d'alumnes; intercanviar professors per a estades curtes docents; i estudiar la implantació de dobles graus». Juan Llopis i Antonio Galiano han volgut posar l'èmfasi en «la gran quantitat de peticions de desenvolupament de dobles graus». A més, la reunió mantinguda amb la Waikato University (Nova Zelanda) farà possible que la UA reba al setembre el primer alumne neozelandès. D'altra banda, els estudiants de la UA podran fer pràctiques durant la seua estada en diverses universitats sòcies, com la National Chung Hsing University de Taiwan o la Northen University d'Arizona. No cal oblidar l'estreta col·laboració internacional que la UA manté amb universitats llatinoamericanes, per la qual cosa també s'han dut a terme reunions amb universitats de Xile, Argentina, Mèxic o Perú, entre altres.

Respecte del segon objectiu, iniciar la col·laboració amb nous socis, Llopis i Galiano destaquen les noves peticions per part d'universitats dels Estats Units. «Això significa un augment del prestigi de la UA en aquest país, ja que la signatura dels acords d'intercanvi són molt complicades per l'alt cost de la matrícula als Estats Units. També hem rebut peticions d'acord d'universitats de Corea, Índia, Austràlia i Malàisia». Entre aquestes peticions destaca també la rebuda per part de l'Acharya Institute of Technology de Bangalore. El seu campus es troba a la zona on se situen les grans multinacionals del programari, Google i Microsoft, a l'Índia. «Ens ofereixen pràctiques per als nostres alumnes en aquestes empreses», han detallat. Per a finalitzar, el Vicerectorat d'Internacional ha treballat per a augmentar l'oferta per als nostres alumnes a Taiwan i Nova Zelanda i ha mantingut contactes amb universitats americanes de prestigi com Notre Dame i Arkansas State University. 


Notícia relacionada:

La UA i la prestigiosa Northern Arizona University incrementaran l'intercanvi d'estudiants en totes dues direccions

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464