Saltar apartados

La Universitat d'Alacant acull la Jornada Informativa Regional sobre Ajudes a la Ciència Excel·lent

Comptarà amb la presència de l'expert destacat de la UA en l'Agència Executiva del Consell Europeu d’Investigació a Brussel·les, Rafael Carrasco

Ciència_excel·lent1

 

Alacant. Divendres, 2 de juny de 2017

El Vicerectorat d’Investigació i Transferència de Coneixement de la Universitat d'Alacant, a través de l'Oficina de Gestió de Projectes Internacionals (OGPI), organitza en col·laboració amb l'Oficina Europea del MEIC i la Xarxa d'Universitats Valencianes per al Foment de l’R+D+I (RUVID), la Jornada Programa Horitzó 2020 - Ajudes a la Ciència Excel·lent, dilluns pròxim, 5 de juny de 2017, a les 10 hores, a la sala d'actes de l'edifici Germà Bernàcer del Campus de Sant Vicent.

Per a aquesta ocasió es comptarà amb la presència de l'expert destacat de la UA en l'Agència Executiva de l'European Research Council (ERC) a Brussel·les, Rafael Carrasco, que explicarà des de la seua experiència en l’Agència com s'avaluen els projectes i punts clau per a l'escriptura de propostes. A més, Esther Rodríguez, punt nacional de contacte de l'ERC per a Espanya, descriurà les convocatòries i facilitarà recomanacions pràctiques per als sol·licitants especialment l'esquema Advanced Grant. Es tracta d'un programa que té com a objectiu donar suport a projectes de recerca en la frontera del coneixement de qualsevol temàtica, liderats per investigadors sènior amb un mínim de deu anys d'experiència de qualsevol país del món que desenvolupen el treball en un dels estats membres de la UE o dels països associats.

Per a conèixer més sobre aquest programa, la investigadora de l'Institut de Neurociències Ángela Nieto exposarà la seua experiència com a beneficiària d'un Advanced Grant, i els assistents tindran la possibilitat de concertar una entrevista breu per a la revisió de propostes amb Esther Rodríguez.

ERC

El Consell Europeu de Recerca (ERC, European Research Council) busca finançar a llarg termini projectes d'investigadors excel·lents i els seus equips de recerca, per tal que duguen a terme una recerca nova i potencialment molt rendible, però d'alt risc. El seu objectiu específic és «reforçar l'excel·lència, el dinamisme i la creativitat de la recerca europea». S'espera, per tant, que la recerca capdavantera finançada per l'ERC tinga un impacte directe considerable, avançar cap a les fronteres del coneixement, així com obrir el camí a resultats científics i tecnològics nous i sovint inesperats i noves àrees d’investigació que, en darrer terme, puguen generar idees radicalment noves que impulsen la innovació i la inventiva empresarial i afronten els reptes socials.

L'excel·lència científica és l'únic criteri per a la concessió de subvencions i funcionarà sobre una base «ascendent», sense prioritats predeterminades. Les subvencions de l'ERC estan obertes a equips d'investigadors de qualsevol edat i de qualsevol país del món que treballen a Europa.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464