Saltar apartados

La Universitat d'Alacant debat sobre "Aigua, turisme i sostenibilitat a Benidorm i la Costa Blanca"

Demà, dimarts 6 de juny, a l’edifici El Torrejó de Benidorm amb experts com Mónica López, directora dels Serveis de Meteorologia de RTVE

Benidorm

 

Alacant. Dilluns, 5 de juny de 2017

La Costa Blanca i, particularment, Benidorm han experimentat una profunda transformació econòmica, demogràfica, social i paisatgística des de la segona meitat del segle XX a l’actualitat per l’expansió turística i residencial. Amb l’objectiu d’analitzar la gestió de l’aigua en aquest entorn demà, dimarts 6 de juny de 2017, la Universitat d’Alacant presenta la jornada “Aigua, turisme i sostenibilitat a Benidorm i la Costa Blanca”.

Organitzada per la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts,, el Laboratori de Climatologia i l’Institut Universitari de l’Aigua i les Ciències Ambientals de la Universitat d’Alacant, la trobada tindrà diferents experts per a tractar temes relacionats amb les mesures d’adaptació a les manques hídriques en la planta hotelera de Benidorm, la dessalació d’aigua com a complement per al proveïment o l’adaptació a les sequeres a la Marina Baixa. Centrada en aquesta zona, a la Marina Baixa, es tractarà la gestió integrada dels recursos hídrics i la reutilització d’aigua regenerada base de garantia del Sistema del Consorci d’Aigües.

La jornada, amb entrada lliure, començarà a les 9.30 hores a l’edifici municipal El Torrejó (plaça Canalejas, 1, planta 5a) a càrrec de l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez; el president de l’Associació Empresarial Hostalera de Benidorm i de la Costa Blanca (HOSBEC), Antonio Mayor; i el director de la Càtedra d’Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts de la UA, Tomás Mazón. La clausura, prevista a les 14.15 hores, tindrà la presència del rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar.

 

Ponents

Entre els ponents, destaca la intervenció de la directora dels Serveis de Meteorologia de RTVE, guardonada l’any 2016 amb el Premi Ondas Nacional a la millor presentadora per la innovació del format de la informació meteorològica en TVE, Mónica López.

A més, participaran els catedràtics Daniel Prats i Joaquín Melgarejo, coordinador de projectes i director de l’Institut de l’Aigua i de les Ciències Ambientals de la UA, respectivament; el catedràtic i director del Laboratori de Climatologia, Jorge Olcina; el professor i membre de l’Institut Universitari d’investigacions Turístiques de la UA, Carlos Baños; el director de l’Institut Interuniversitari de Geografia de la UA, Antonio Rico; i el cap d’Explotació del Consorci d’Aigües de la Marina Baixa, Jaime Berenguer.

Programa completo

 

Notícia relacionada

Periodistes, acadèmics i professionals de la Costa Blanca, Costa del Sol i l’Algarve debaten sobre residents estrangers i mitjans de comunicació

 

 

aguaturismosostenibilidad

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464