Saltar apartados

Les propostes "Give your belt another use", "¿Beso o morado? i "Acid Parents", guanyadores del concurs de cartells del projecte europeu HandsUp

Coincidint amb el Dia Internacional de la Infància, els premiats contribueixen a l'eliminació del càstig físic en menors amb originalitat i creativitat

 

ProyectoEuropeo_HandsUp1
ProyectoEuropeo_HandsUp2
ProyectoEuropeo_HandsUp2_PrimerPremio
ProyectoEuropeo_HandsUp2_SegundoPremio1
ProyectoEuropeo_HandsUp2_TercerPremio1

IMATGES DE LES PRPUESTAS PREMIADES I DE L'ACTE. En la taula, d'esquerra a dreta, Ana Rosser, Diana Gil, Carlos Morenilla i Concepción Torres

 

Alacant. Dijous, 1 de juny de 2017

Coincidint amb el Dia Internacional de la Infància i emmarcat en el projecte europeu HandsUp en el qual participa la Universitat d'Alacant, avui s'han fet públics els premiats del concurs internacional de cartells per a promoure la criança positiva o que apel·len a la necessitat d'eliminar el càstig físic contra menors.

El jurat ha concedit tres premis principals després d'una preselecció de dotze propostes de creatius, artistes, dissenyadors, publicitaris i estudiants de Portugal, Alemanya, Bulgària i Espanya. El primer, dotat amb 250 euros, ha sigut per a Raoni Xavier Lucena, (Braga, Portugal) per «Give your belt another use»; el segon, amb cent euros, per a Albert Fernández Hueso (Badalona, Espanya) per «¿Beso o morado?»; i el tercer, dotat amb cinquanta euros, per a Georgi Anastasov Stoyanov (Plovdiv. Bulgària) pel seu cartell «Acid Parents».

L'acte ha comptat amb la col·laboració i el suport de Diana Gil, directora del Secretariat de Responsabilitat Social de la Universitat d'Alacant, i amb Carlos Morenilla, síndic adjunt del Síndic de Greuges, institució col·laboradora del projecte juntament amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana. A més, hi han participat la coordinadora del projecte en la UA i professora del Departament de Comunicació Psicologia Social, Ana Rosser, i Concepción Torres, investigadora del projecte i professora del Departament d'Estudis Jurídics de la UA.

Després d’anunciar els premiats, els assistents a l'esdeveniment han pogut conèixer la importància d’«Educar en positiu» de la mà de la psicòloga especialista en infància, joventut i famílies, Isabel Majordom.

La Universitat d'Alacant participa des de 2016 en el projecte europeu HandsUp per a promoure l'eradicació del càstig físic infantil. El projecte, finançat per la Comissió Europea, està impulsat des de Portugal amb la participació d'institucions de països com Espanya, Alemanya, Bulgària i Grècia, per a conscienciar sobre els perjudicis, danys i conseqüències que es deriven del càstig corporal, desenvolupant diferents estratègies que provoquen la reflexió social sobre aquest tema.

Per a fer-ho, els experts participants en HandsUp fan una avaluació de les normatives vigents en diferents països europeus per a detectar llacunes i millorar l'aplicació efectiva de la llei sobre càstigs; duran a terme formació per a pares i mares sobre educació positiva; i realitzaran diferents campanyes de sensibilització com el concurs de cartells, un app per a orientar a pares i educadors, i un vídeo de conscienciació social.


Notícies relacionades

L'1 de juny, Dia internacional de la Infància, la UA acull "Educar no és pegar. Mirades contra el càstig físic a menors"

Concurs de cartells per a l'eliminació del càstig físic en menors

La Universitat d'Alacant participa en un projecte europeu per a eradicar el càstig físic en menors

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464