Saltar apartados

Mil participants i quinze anys avalen l'aposta per la innovació educativa en la inauguració de XARXES-INNOVAESTIC 2017 a la Universitat d'Alacant

 

Jornades_Xarxes1
Jornades_Xarxes2
Jornades_Xarxes3
Jornades_Xarxes4

Fotografies: Vicente Pascual. Taller d'Imatge (FGUA)

 

Alacant. 1 de juny de 2017

«Per a debatre i reflexionar sobre els nous mètodes d’ensenyament», ha assenyalat Rosabel Roig Vila, directora de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE), es troben en la Universitat d’Alacant, des d’avui dijous dia 1 prop de mil experts procedents de més de mig centenar d’universitats espanyoles i estrangeres.

Roig Vila, que ha destacat la tasca duta a terme pels seus predecessors al capdavant de l’ICE, la professora María Ángeles Martínez Ruiz, que va crear les jornades fa quinze anys, i Salvador Grau, que les va continuar impulsant; l’espenta donada per l’anterior vicerectora d’Estudis, Formació i Qualitat de la UA. Sense tots ells i l’enorme treball desenvolupat per un elevat nombre de persones des de molts departaments i oficines de dins i fora de la institució, amb la col·laboració del CEFIRE d’Alacant, i la coordinació de les professores Asunción Lledó i Josefa Blasco, des de l’ICE, «no hauria sigut possible», ha reconegut. Dedicava aquestes paraules en l’acte inaugural de Xarxes-Inovaestic 2017, la trobada que aglutina, de manera conjunta, les XV Jornades de Xarxes d’Investigació en Docència Universitària (XARXES 2017) i el I Workshop Internacional d’Innovació en Ensenyament Superior i TIC (INNOVAESTIC 2017). Sota el lema «Dissenyant el futur a partir de la innovació educativa a la universitat» es desenvolupa a la Facultat d’Educació de la UA els dies 1 i 2 de juny de 2017.

Presidia la inauguració el vicerector de Qualitat i Innovació Educativa de la UA, Francisco José Torres Alfosea. Torres Alfosea ha volgut mostrar la importància que ha adquirit la trobada Xarxes-Inovaestic 2017 per a treballar en els processos d’ensenyament-aprenentatge, sobre els quals «des del 2002 en la UA es van adonar que calia treballar-hi». El vicerector ha comparat què succeiria si arribara ací ara una persona del 1917; han canviat els codis de conducta, la circulació, el trànsit…, les pautes de comportament humà, «però les aules es mantenen pràcticament igual. L’estructura de la docència continua sent la mateixa, clarió, cadires…Hem anat canviant, però no en les maneres d’ensenyar». En la UA es va començar treballant en l’Espai Europeu d’Educació Superior. Torres Alfosea ha qualificat d’èxit «insòlit» aquesta iniciativa acadèmica «pel suport de la comunitat universitària i personal docent no universitari, per l’estructura organitzativa i pel suport de la institució universitària».

José María Esteve Faubel, degà de la Facultat d’Educació de la UA, acompanyava  tots dos en la inauguració i agraïa que s’haja escollit la Facultat per a acollir-les enguany. Esteve Faubel reconeixia que aquestes jornades són reflex de la implicació dels òrgans rectors de la UA en la recerca rigorosa i en la innovació, que implica una millora de la relació entre docent i discent.

Xarxes-Innovaestic 2017 naix al si del Programa Institucional Innovació, Investigació, Internacionalització i Col·laboració en Educació (I3CE) 2016-2020 de l’Institut de Ciències de l’Educació-ICE de la UA. Pretén ser un punt de trobada per a l’intercanvi, debat i reflexió de recerques, innovacions i experiències educatives entre docents i professionals vinculats a l’àmbit de l’Ensenyament Superior amb la finalitat de millorar la qualitat educativa.

Les jornades es retransmeten per videostreaming.

 

Notícies relacionades:

Les XV Jornades de Xarxes d’Investigació en Docència Universitària i el I Workshop Internacional d’Innovació en Ensenyament Superior i TIC, juntes en XARXES-INNOVAESTIC 2017

 

Xarxes socials:

@ICE.UA.i3ce

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464