Saltar apartados

Amb un programa basat en casos reals, el 85 % dels estudiants del màster en Comerç Internacional de la UA aconsegueixen treball

 

Master_Comerç_Internac1
Master_Comerç_Internac2
Master_Comerç_Internac3

Alumnat curs 2016/2017 en el Programa de Formació en Comerç Internacional a Brussel·les

 

Alacant. Dijous, 15 de juny de 2017

Basar un programa formatiu al 100 % en casos pràctics és una garantia d'èxit. Així ho revela el màster en Comerç Internacional de la Universitat d'Alacant, amb una taxa d'ocupabilitat del 85 %. Amb 27 edicions a la seua esquena, aquest títol es presenta com el més antic de la UA, i reuneix cada any l'excel·lència entre estudiants, docents, institucions i les empreses que hi col·laboren.

En aquest sentit, són nombroses les entitats financeres, consultores de comerç exterior, associacions empresarials, despatxos d'advocats, institucions i, sobretot, empreses exportadores/importadores de diferents sectors, els quals col·laboren amb el màster en Comerç Internacional de la Universitat d'Alacant a través de pràctiques, aules obertes, seminaris, conferències, visites i projectes d'internacionalització.

Cada edició, estudiants treballen mà a mà amb professors universitaris i professionals de prestigi
reconegut en el camp del comerç internacional, tant de l'administració com de l'empresa. Com a eix central, elaboren projectes d'internacionalització amb estratègies personalitzades dissenyades d'acord amb les necessitats d'empreses reals de l'entorn de les comarques d'Alacant. Entitats que cerquen de desenvolupar el procés d'introducció dels seus productes en nous mercats internacionals, o que necessiten consolidar les estratègies de venda i posicionament en mercats emergents.

En aquest sentit, a través del programa de pràctiques remunerades, els autors d'aquests projectes tenen la possibilitat d'executar-los, cosa que representa una bona oportunitat professional. «Els últims anys, el 85 % dels nostres estudiants han treballat a través d'aquest mètode d'aprenentatge que ha situat el màster de la UA com un referent per a les empreses alacantines», apunta el subdirector del màster en Comerç Internacional, Alfonso Ortega. «La inserció professional mitjançant la realització de pràctiques remunerades en empreses és un dels punts clau de l'èxit d'aquest títol», insisteix.

Segons Ortega, «el treball realitzat és molt valuós i tot sovint els estudiants han anat més enllà de la teoria per la dificultat dels projectes». En la vint-i-setena edició del màster, el passat 31 de maig de 2017, l'alumnat va presentar les seues propostes als responsables d'empreses com Nadeo, Calzados Fernández Alonso, Tecniplant, Dreacha, Mondraker, Calzados Boreal, D. Franklin; Artesanía Amaya o Calzados Puche, interessats a ampliar mercats en països com el Regne Unit, Alemanya, Itàlia, Grècia, Mèxic, Argentina, Brasil i, fins i tot, Corea del Sud, entre altres. 

El màster de Comerç Internacional de la UA aporta una especialització professional dels instruments operatius i una aproximació real a les problemàtiques habituals en el camp del comerç exterior. Aquests estudis s’adrecen especialment a titulats en Direcció i Administració d'Empreses, Economia i Empresarials o Dret, encara que cada vegada són més els estudiants que provenen de Sociologia, Filologia o Traducció de qualsevol racó d'Espanya i de l'estranger. 

«El perfil dels estudiants que aposten per estudiar aquest màster en la Universitat d'Alacant ha anat canviant als llarg d'aquests 27 anys. A més de titulats, cada vegada són més els professionals que necessiten reciclar-se per a adequar-se a les necessitats actuals d'empreses i institucions relacionades amb el comerç internacional», explica Alfonso Ortega.

Programa exclusiu a Brussel·les

A banda de diferents activitats formatives, jornades, trobades o visites a empreses, el Màster en Comerç Internacional de la Universitat d'Alacant ofereix un exclusiu programa de formació en comerç internacional a Brussel·les. Durant una setmana, al maig, l'alumnat té l'oportunitat d'especialitzar-se en el funcionament de la Comissió Europea, del Consell de la UE, del Comitè Econòmic i Social i del Comitè de les Regions, i conèixer l'Oficina de Representació Permanent d'Espanya davant la UE i el Parlament Europeu.

Notícia relacionada

La Universitat d'Alacant obri la preinscripció per als màsters oficials del curs 2017-2018

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464