Saltar apartados

Francis Mojica rebrà demà el premi Fronteres del Coneixement de la Fundació BBVA

El científic de la Universitat d’Alacant comparteix guardó en la secció de biomedicina amb Emmanuelle Charpentier i Jennifer Doudna

FRANCISCO_MARTINEZ_MOJICA

 

Alacant. Dimecres, 14 de juny de 2017

El microbiòleg de la Universitat d’Alacant, Francis Mojica, rebrà demà, dijous 15 de juny del 2017, el Premi Fundació BBVA Fronteres del Coneixement en la categoría de Biomedicina. La cerimònia de lliurament d’aquesta IX Edició tindrà lloc a les 19 hores al Palau del Marquès de Salamanca, seu de la Fundació BBVA a Madrid (passeig de Recoletos, 10). A més de Mojica, per part de la Universitat d’Alacant, hi assistirà el director del Secretariat de Investigació, Juan Mora Pastor.

Els Premis Fundació BBVA Fronteres del Coneixement reconeixen i incentiven la investigació i la creació cultural d’excel·lència, especialment aquelles contribucions d’un gran impacte per l’originalitat i el significat teòric que tenen, com també per la capacitat que tenen per a desplaçar cap a davant la frontera del coneixement. Aquests guardons de caràcter internacional es convoquen en vuit categories: Ciències Bàsiques (Física, Química, Matemàtiques), Biomedicina, Ecologia i Biologia de la Conservació, Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Economia, Finances i Gestió d’Empreses, Música Contemporània, Canvi Climàtic i Cooperació al Desenvolupament. Podeu veure els perfils dels guardonats en els Premis Fronteres del Coneixement IX Edició en el següent enllaç.

En aquesta ocasió, en la categoria de Biomedicina ha sigut concedit a Emmanuelle Charpentier, Jennifer Doudna i Francis Mojica, el treball pioner del qual ha impulsat la revolució biològica creada per les tècniques CRISPR/Cas 9. Aquestes eines permeten modificar el genoma amb una precisió sense precedents, i de forma molt més senzilla i barata que qualsevol altre mètode anterior. De la mateixa manera que els programes fàcils i intuïtius d’edició de textos, el CRISPR/Cas 9 és capaç d’editar el genoma mitjançant un mecanisme que “talla i apega” seqüències d’ADN. Es tracta d’una tecnologia tan eficaç i poderosa que s’ha difós amb una rapidesa insòlita entre laboratoris de tot el món, “com una eina per a entendre la funció dels gens i tractar malalties”, assenyala l’acta dels Premis Fundació BBVA Fronteres del Coneixement.

La cerimònia podrà seguir-se en directe a través de l’enllaç següent.

 

Més informació

L’investigador de la UA, Francisco Mojica, rep el premi Fronteres del Coneixement en la categoria de Biomedicina

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464