Saltar apartados

L'Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA estrena "Pluto, de Aristófanes"


Pluto_Aristofanes

 

Alacant. Dilluns, 12 de juny de 2017

"La comèdia antiga és la comèdia actual, ahir és avui, Aristòfanes està ací". Amb aquest leitmotiv afronta Pascual Carbonell, director de l’Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA, el nou projecte escènic del seu col·lectiu per al curs 2016/17. Pluto, de Aristófanes, s’estrena demà dimarts 13 de juny a les 20 hores al Paranimf de la UA, amb entrada lliure amb invitació.

Pluto és la història d’una utopia, del somni del repartiment just de la riquesa, dels diners. Aristòfanes, mostrava la seua preocupació per aquest tema en el segle IV abans de Crist en un país mediterrani on la democràcia perdia peu, amb la corrupció dels polítics alta, alt el nivell de pobresa. Era l’Atenes de fa 25 segles. Pluto convida a la reflexió a través d’un humor àcid, satíric i desllenguat. L’obra és un relat inconclús, perquè així la va signar Aristòfanes en una de les seues últimes obres, deixant en l’aire, sense un final feliç o no, la guerra de classes que s’estableix com a argument bàsic, la denúncia social, l’entelèquia de pobres i rics, de bons i dolents, de corrupció i esclavitud laboral, d’enfrontament de classes socials, de la injustícia obrera i els privilegis de la casta.

Pascual Carbonell, director de l’Aula de Teatre de la UPUA, assegura que l’elecció d’aquesta obra ha estat marcada, principalment, perquè el pas del temps ha sigut el millor aliat de Pluto. “La redistribució de la riquesa és un tema absolutament actual”, afirma Carbonell. A més, afig “Pluto permet desenvolupar dins i fora de l’escenari tots els elements que formen part de l’art escènic: declamació, ball, música i cant han d’estar presents per a recrear en tota la plenitud les situacions que es plantegen”. Aquesta obra conté els ingredients adequats per a la participació d’un elenc ampli i variat. Permet treballar amb els estudiants des de la base de la interpretació fins al ple desenvolupament dels personatges. “En aquest sentit, hem sol·licitat la col·laboració de tot l’alumnat en les tasques de les diferents disciplines que intervenen en l’espectacle –regidoria, assistència, direcció i composició musical, moviment escènic, tramoia i d’altres– per a implicar-lo profundament en la faena”, afirma el director i afig que “el projecte ha partit de dues premisses fonamentals: la formació teatral i artística de l’alumnat de la Universitat Permanent, i la difusió del teatre clàssic grecollatí entre el públic actual”.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464